Last news in Fakti

30 Март, 2022 07:22 1 973 4

Мъж влиза за 12 години в затвора за опит за убийство

  • мъж-
  • затвор-
  • убийство-
  • 12 години

24-годишният мъж е признат за виновен, че на 23 ноември 2017 година, малко преди 6:00 часа, на мост при Младежкия дом в Благоевград, е направил опит умишлено да умъртви повече от едно лице - А. К. от Петрич и С. Д. от Велинград.

Мъж влиза за 12 години в затвора за опит за убийство - 1
Снимка: БГНЕС

Окръжният съд в Благоевград наложи наказание "лишаване от свобода" за срок от 12 години при първоначален строг режим на изтърпяване на М. С. Присъдата е за опит за убийство на повече от едно лице и нанасяне на лека телесна повреда. Tова съобщиха от съда вчера, цитирани от БТА.

24-годишният мъж е признат за виновен, че на 23 ноември 2017 година, малко преди 6:00 часа, на мост при Младежкия дом в Благоевград, е направил опит умишлено да умъртви повече от едно лице - А. К. от Петрич и С. Д. от Велинград.

Състав на Окръжния съд е признал за виновен подсъдимия и по друго повдигнато му обвинение - че по същото време е причинил лека телесна повреда на Я. Д. от Луковит чрез нанасяне на удар с нож, допълват от news.bg.

За това деяние съдът е осъдил подсъдимия да изтърпи наказание "лишаване от свобода" за срок от шест месеца при първоначален общ режим.

Подсъдимият е осъден да заплати на пострадалите С. Д. и А. К. сумата от 30 хиляди лева, ведно със законната лихва като обезщетение за причинени от престъплението неимуществени вреди.

Присъдата може да се обжалва или протестира в 15-дневен срок пред Апелативен съд - София, допълват от Благоевградския окръжен съд.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Димо

    4 0 Отговор
    Ще ръкопляскам на съда ,когато се потвърди и от върховния съд. Засега присъдата е добра, но в София онези хубавци съдиите винаги намаляват наказанието или го отменят ( условна присъда не го броя за наказание).
  • 3 Значи

    3 1 Отговор
    опит за убийство 12 години в затвор а убийсто домашен арест, брат да си ги беше умъртвил та да ти дадат 3 години домашен :Д
  • 4 Никой

    0 0 Отговор
    Не, това не е добра присъда. Има нападение с нож.Има опит за обийство.Тези съдии носят морална отговорност пред обществото.Свидят ли им се годините.Ако са техни деца а утре могат да бъдат, така ли ще процедират.Срам, срам.Съжалявате насилника .