Last news in Fakti

23 Май, 2013 12:50 11 349 7

90-годишна старица измамена с 3600 лева за колет с вафли

  • 90-годишна-
  • измамена-
  • обаждане-
  • полиция-
  • племенник

90-годишна жена от Ботевград е била излъгана да даде 3600 лева за колет с вафли, съобщиха от Областна дирекция на МВР - София.

Вчера в районното полицейско управление се е получил сигнал от 90-годишна жена, че около 21.45 часа предната вечер на паркинга на хипермаркет е била измамена с 3600 лева.

Пред полицейските служители възрастната жена разказала, че получила обаждане от непознат, който й обяснил, че племенникът й е изпратил колет за нея, от нея се искало само да заплати таксата на куриера. Измамникът споменал, че ще дойде „г-н Петров”, на когото бабата трябва да предаде 4000 лева.

След кратки пазарлъци събеседникът й „склонил” на 3600 лева, които били всичките налични спестявания на пенсионерката. Според дадените инструкции около 21.45 часа тя предала парите и в замяна получила колетната пратка. Отваряйки я обаче установила, че вътре, вместо дарове и пари от племенника й, имало вафли.

По случая в РУП - Ботевград е образувано досъдебно производство.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 pacoran

    1 25 Отговор
    Леле колко прост народ броди в България не случайно ни управляват турци и комунисти

    Коментиран от #6

  • 2 Юсмен Мехмедов

    1 1 Отговор
    Така като гледам май ти си простият ,като станеш и ти на 90 години дали няма да те излъжат и теб.Какво да прави жената да ни мислиш ,че се сеща в този момент за какво става въпрос.
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 мария спасова

    1 5 Отговор
    Аз щях да се съглася и на 2000лв.От къде този бабишкел на тази възраст разполага с толкова налични пари?Иначе се е сетила да отиде в полицията.Къде са и децата?На тази възраст старите хора не трябва да разполагат с такива суми.То не ,че има много живи хора на 90 ,но все пак.

    Коментиран от #5

  • 5 Благой Попов

    1 1 Отговор

    До коментар #4 от "мария спасова":

    Това са пари за "последният път", а на измамника да са за .........
  • 6 ВАСИЛ ДИМЧЕВ

    1 1 Отговор

    До коментар #1 от "pacoran":

    Турците и комунистите им бихме дуспата и от другата седмица може би нормално правителство.
    Златомире времее да си подадеш оставката ако не ти стига стажа за пенсия. Герберасите един по един напускате потъващия кораб.
  • 7 мария спасова

    1 0 Отговор
    А бе Али Реза това да не ти е едно време.Знаеш ли ,че българите са мачкали Турците чак до Бяло море и ако трябва пак ще го направим.