Last news in Fakti

10 Май, 2022 07:50 1 709 0

14 години затвор за майка, убила детето си в Плевенско

  • 14 години затвор-
  • майка-
  • дете-
  • плевенско

22-годишната М.С.М. е причинила смъртта на рожбата си чрез задушаване с възглавница

14 години затвор за майка, убила детето си в Плевенско - 1
Снимка: БГНЕС

Окръжният съд в Плевен наложи наказание от 14 години затвор при първоначален строг режим на 22-годишната майка М.С.М., убила малолетната си дъщеря. За това съобщават от пресцентъра на прокуратурата, цитирани от БЛИЦ.

В обвинението, изготвено от Окръжната прокуратура в Плевен, се посочва, че майката е причинила смъртта на детето си чрез задушаване с възглавница, след което е предприела незабавни действия по прикриване на следите, като е запалила трупа. Престъплението е извършено на 22 октомври м. г. в село Лазарово, община Кнежа.

Жената е с наложена мярка за неотклонение "задържане под стража", която е потвърдена от Плевенския окръжен съд при постановяване на присъдата.
Съдебният акт подлежи на обжалване и протестиране пред Апелативния съд във Велико Търново, добавят от прокуратурата.

Убийството бе разкрито в началото на тази година, като майката бе задържана на 6 януари. Момиченцето, на възраст година и девет месеца, бе обявено за издирване на 23 декември 2021 г., като месец по-рано дядото е подал сигнал в полицията, че детето е изчезнало.

На 6 януари 2022 година около 15:30 часа в плевенското село Лазарово полицейски служители са провели беседа с 22-годишната му майка.

Жената в крайна сметка е признала, че умишлено е умъртвила момиченцето. При претърсвания са намерени части от тяло. Предполага се, че детето е убито около 22 октомври.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА