12 Май, 2022 18:11 3 511 7

Задържаха лихварка от Варненско с три килограма злато и маса пари

  • лихварка-
  • варна

Намерени са 1500 бр. златни накити с общо тегло над 3 кг. , както и около 20 000 лв. в различни валути

Задържаха лихварка от Варненско с три килограма злато и маса пари - 1

Полицията е задържала 66-годишна жена от Варненско с обвинения за лихварство. Това съобщи на брифинг директорът на ОДМВР-Варна ст. комисар Атанас Михов, предаде репортер на Varna24.bg.

"При проведена специализирана полицейска операция след получена оперативна информация е установена и задържана жена на 66 години от Долни Чифлик, занимаваща се с банкови сделки без съответните разрешителни за това. Това е т. нар. лихварство, което е престъпление.

При последвалите процесуално-следствени действия по неотложност, претърсване на помещение в дома ѝ, са иззети веществени доказателства относими с престъпната ѝ дейност. Открити са три тефтера със записани имена на лица, грамажи, суми пари, дати на залози и на падежи. Намерени са 1500 бр. златни накити с общо тегло над 3 кг. , както и около 20 000 лв. в различни валути.

Проведени са разпити на свидетели, имащи отношение по случая. Започнато е досъдебно производство под ръководството на Районна прокуратура-Варна.

Извършителката е позната на МВР по линия на лихварството. Същата е задържана за същия вид престъпление през 2019 г. , като тогава досъдебното производство е преобразувано в следствено дело.

Предстоят множество експертизи и разпити. Жената не е част от група, действала е сама, има един второстепенен помощник.

Лихварката е действала повече от година. Няма жалби срещу нея. Няма сигнали да е осъществявала натиск върху някой от клиентите си.

До момента са разпитани около 15 свидетели", съобщи комисар Михов.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Голем праз

    13 0 Отговор
    като сте я "задържали"...
  • 2 Ваксиниран3002

    26 0 Отговор
    Имала дело от 2019 и е на свобода, да продължава с лихварството. Явно ще има присъда посмъртно, към 2050-та. Това е българското правосъдие.
  • 3 Тома

    13 2 Отговор
    Лихварката се казва айше
  • 4 БСП ПЕНСИОНЕР

    2 3 Отговор
    Една от нас е.....
  • 5 Банка за спермаа

    6 0 Отговор
    66 годишна лихварска??? Май пак е хваната изкупителна жертва за сметка на престъпника
  • 6 Хъмфри

    6 1 Отговор
    Само този път да е . Преди 2019г колко кила и пари и прибираха и все си е вънка . Трябва да заработва за съдебна система и да има какво да отчита от време на време полицията. на всичко отгоре е и от само правоимащите от махалата. За наркотици 12 кг. в този район получаваш гривна на крачето на шестия месец - за да си ходиш из центъра на селото ,да си въртиш далаверите и търговиите ,да се возиш в лимузини до махалата и автосалона който въртиш. Да може да си говориш с " клиенти" в техните автомобили с всякакви регистрации. Прекрасно място за живеене . Северозапада пасти да яде.
  • 7 Говоря напълно сериозно

    5 0 Отговор
    Мене ако ме хванат със цигара трева влизам в затвора а такива като тази и за убйисто не лежът.