15 Май, 2022 21:46 4 221 13

Исмаил Муса: Никой не е искал да ме убива, сам се запалих

  • исмаил муса-
  • палеж

Състоянието ми беше много тежко

„Никой не е искал да ме убива, нямам чак такива врагове или поне не знам. Стана неволно, докато се усетя и дрехите вече горяха. Беше ужасно. Добре, че наблизо имаше гьол“, разказа пред 24rodopi.com Исмаил Муса.

Както вече 24rodopi.com писа, помашкият лидер Исмаил Муса е със сериозни изгаряния на краката и дясната ръка след инцидент във фамилния имот в Кирковско. Една от версиите гласи, че бил залят с бензин от недоброжелатели.

„Вече съм добре. Лекуваха ме в Кърджали и в специализирана клиника в Пловдив. Проблемни са ми още десният крак и дясната ръка. Изгарянията са около 30%“, твърди бившият зам.-председател на Демократическата партия на труда, позната като Помашката партия.

Исмаил Муса палел сухи треви в имота си и при боравене с огъня се запалил коприненият му костюм. Сам си навредих - това е обяснил пострадалият в Центъра за спешна медицинска помощ, с която информация разполагат и в полицията.

Жители на Дюлица, които се притекли на помощ на Исмаил, твърдят, че „неизвестни мъже са залели краката му с бензин, запалили го и избягали“.

„Говорят какво ли не. Че съм имал борчове, че са ме наказали защото не ги връщам. Че са ме оставили да изгоря жив. Няма такова нещо. Просто запалих трънака, но огънят тръгна към овошките. И за да спася дръвчетата, влязох в огъня и така костюмът пламна. Скочих във водата. Състоянието ми беше много тежко“, твърди Исмаил Муса.

През 2019 година той беше кандидат за кмет на община Кирково от партията на Гюнер Тахир „Национално Движение за права и свободи“. Демократическата партия на труда, на която преди години беше зам.-председател, вече не съществува.

„Ръководя помашка фондация“, каза Муса. Той е собственик на около 3 500 дка земи във Видинско, Кърджалийско и др.


Поставете оценка:
Оценка 2.2 от 13 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 СЕЛЯНИН

    28 1 Отговор
    Е, научил е по трудния начин, че стърнища не се палят :)

    Коментиран от #11

  • 2 Мафиот земеделски

    14 1 Отговор
    купи на безценица земи във Видинско .
  • 3 Aлфа Bълкът

    17 3 Отговор
    И един мармот го изгасил като го увил в станиол!
  • 4 Механик

    13 1 Отговор
    Той тръгнал да спасява овошките и се запалил. Това звучи логично. Ама след като се е запалил, овошките как са? Ако са изгорели, както по принцип би се случило, защо не ни казвате. А ако не са изгорели, (така както си е било, де), значи мангисурлянския лидер е бил подпален и жалко че не е изгорял.
  • 5 Льольо

    31 2 Отговор
    И кой работи по двора със копринен костюм, или костюма е огнеупорен? Просто не иска да каже кой го е запалил, щото пак ще пламне...
  • 6 Qwerty

    16 1 Отговор
    Така е, нещастен случай! Чух за едно моме където ворала ракия с булчинска рокля, и коприната се стопила докато върля дърва на казана! Кво до правиш, случва се!
  • 7 С други думи,

    14 0 Отговор
    Като чета автобиографията му - фанатик, ислямски фундаменталист, псевдотурски националист, предател Родината си, за такива трябва да се гласува отнемане на гражданството и екстрадиция
  • 8 жжжж

    8 0 Отговор
    жалко, нито огъня, нито гьола са свършили работа, язък.
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 me be re

    13 0 Отговор

    До коментар #1 от "СЕЛЯНИН":

    Вярваш ли, че е ходил да пали стърнища с копринен костюм ?
    Аз не вярвам.
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Христо

    2 0 Отговор
    От къде на къде читака има 3500 дка в България? Всички обратно в Анадола.