Last news in Fakti

13 Юни, 2022 17:25 2 705 12

Напушена 18-годишна без книжка потроши три коли

  • напушена-
  • катастрофа-
  • сухаче

Тя блъснала три паркирани автомобила, докато шофирала „Фолксфаген Пасат“, който откраднала минути преди катастрофата от улица в града

Напушена 18-годишна без книжка потроши три коли - 1
Снимка: shutterstock

18-годишна потрошила имущество в село Сухаче, а на следващия ден катастрофирала с краден автомобил в Червен бряг.

На 10 юни, около 23.20 часа, в РУ- Червен бряг постъпил сигнал от жителка на село Сухаче за счупени стъкла на прозорец на къщата ѝ. Изпратеният на място полицейски екип задържал в близост до адреса 18-годишна от великотърновското село Страхилово.

При огледа при условията на чл. 212, ал. 2 от НК станало ясно, че с керамични тухли в двора на имота, тя счупила прозорец на задна лява врата на лек автомобил "Хюндай", също собственост на потърпевшата, а после унищожила двоен стъклопакет на входна врата. По случая било образувано досъдебно производство за престъпление по чл. 216, ал. 1 от НК.

На следващия ден, към 17.50 часа, служители на районното управление се отзовали на сигнал за пътен инцидент на кръстовище в Червен бряг. При действията на място те установили, че 18-годишната блъснала три паркирани автомобила, докато шофирала „Фолксфаген Пасат“, който откраднала минути преди катастрофата от улица в града.

По ударените коли са нанесени значителни материални щети. При проверката станало ясно, че тя нямала шофьорска книжка, а тестът ѝ с дрегер отчел употреба на канабис. Издаден бил талон за медицинско изследване, но тийнейджърката отказала кръвна проба.

След катастрофата е задържана за срок до 24 часа по ЗМВР. По случая е образувано досъдебно производство за престъпления по чл. 346, ал. 2, т. 1 от НК, чл. 343, ал. 1 бук. „а“ от НК и чл. 343 „б“, ал. 3 от НК. Сезирана е Районна прокуратура - Плевен.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Май са

    16 0 Отговор
    делили някой мъж тия двете...

    Коментиран от #2

  • 2 Делили са и мъж

    16 0 Отговор

    До коментар #1 от "Май са":

    и от така нареченото бело или зелено... Трагедия..
  • 3 Димов

    37 0 Отговор
    Въвеждането на трудова повинност е все по-належащо. Ще е само в полза на държавата и обществото. Ще се върши много работа, без да се харчат пари от данъците ни, а превъзпитателният ефект е гарантиран.
  • 4 баба Гицка

    21 0 Отговор
    И кой ще плати щетите? Или месец в психото и всеки сам да се спасява?
  • 5 4️⃣4️⃣5️⃣5️⃣

    27 0 Отговор
    Ето такива надрусани боклуци нанасят щети, които цял живот няма да могат да платят, а пък аз се притеснявам, да взема хапче за кръвно, за да не провокира фалшивоположителен резултат на фалшивите тестове за наркотици на катаджиите!
  • 6 Как е възможно

    22 1 Отговор
    На 18 години знае как да къса кабелите отдолу и да пали колата! Тая е талант! Половин година в правилните ръце и ще краде който изтребител на пътя и поръчат! Ах какви деца ражда, българска майка юнашка!
  • 7 Тапет Нула

    13 1 Отговор
    децата на димукрациъта...
  • 8 Гост

    16 0 Отговор
    Членовете на НК не ме вълнуват. Я спиделете кой ще плати щетите. При птп с крадено мпс гражданската не важи.....
  • 9 Егати

    9 0 Отговор
    Егати кримката, потресаващо престъпление
  • 10 Да, да

    4 0 Отговор
    Не е двоен стъклопакета, а е троен! И пушенето е вредно ако пушиш чувалите на дядо си.
  • 11 Замислете се

    4 0 Отговор
    Ако беше задържана за 24часа нямаше да краде кола.
  • 12 А стига бе

    1 0 Отговор
    Верно ли?!