Last news in Fakti

12 Септември, 2022 21:18 4 707 56

Наказват трима шефове на районни в София заради Семерджиев

  • георги семерджиев-
  • катастрофа-
  • убити-
  • полицаи-
  • наказания

Освен тях - по един или друг начин помощ на Семерджиев са оказвали и други близо 40 униформени. Сред тях и полицайката Симона Радева, която ще бъде уволнена

Наказват трима шефове на районни в София заради Семерджиев - 1

Трима шефове на столични районни полицейски управления ще бъдат наказани заради катастрофата с Георги Семерджиев. По информация на bTV става дума за началниците на Пето, Шесто и Седмо РПУ.

Те ще бъдат наказани за това, че не са осъществили контрол на подчинените си по време на досъдебни производства и при проверки срещу Семерджиев.

Освен тях - по един или друг начин помощ на Семерджиев са оказвали и други близо 40 униформени. Сред тях и полицайката Симона Радева, която ще бъде уволнена.

На 5 юли тази година Георги Семерджиев се качва в мощния си джип след употребата на наркотици, кара с превишена скорост и преминава на червен светофар. Удря такси. Блъска се в асансьора на метростанцията. При катастрофата загиват две момичета – Хариет и Христина.

Семерджиев има множество нарушения на пътя. Шофирал е с фалшива швейцарска книжка поне година и половина преди фаталния инцидент. Чак след катастрофа на бул. „Черни връх“ той стига до ареста. Според вътрешния служебен министър – Иван Демерджиев - заради полицейски чадър.

„Трима ръководни служители са позволили да бъде административно наказан при положение, че има достатъчно данни за престъпление. Т.е. данните е трябвало да бъдат докладвани на прокуратурата“, каза Демерджиев.

Семерджиев е бил покровителстван и от още близо 40 полицейски служители на по-ниски нива.

„От всички структури, за съжаление, на столичните дирекции, от различни районни управления, както и от СДВР“, обясни вътрешният министър.

Спрямо всички тях започват дисциплинарни проверки. Засега е ясна само съдбата на полицайката – Симона Радева, за която още след фаталната катастрофа, се заговори, че е помагала на Семерджиев.

„Има данни тя да е имала комуникация с него и преди произшествието в значителен период от време. Подлежи на дисциплинарно наказание уволнение. Несъвместимо с пагона е такова поведение - какво е това поведение - съдействие на лице, извършило криминална проява вкл. да избегне наказателна отговорност“, каза още Демерджиев.

Как точно Радева е помагала на Семерджиев, служебният вътрешен министър не уточни. Но отбеляза, че проверката на министерството обхваща периода от 2014 година до днес. Така на практика – служителите, участвали в полицейския чадър са още повече, но заради изтекла давност срещу част от тях не може да започне дисциплинарно производство.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 19 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Помагач

    98 0 Отговор
    Кажете имената на помагачите или сливи имате в устата !?

    Коментиран от #3

  • 2 Перо

    75 0 Отговор
    Кога ще се направи разследване и за корумпетата от гранична полиция на турската граница?

    Коментиран от #51

  • 3 Какво

    9 42 Отговор

    До коментар #1 от "Помагач":

    Ви интересува вас ?! Вие сте бедняците , извън играта !

    Коментиран от #56

  • 4 Пловдив

    69 1 Отговор
    Симона спазарила ли е вече кой ще е Публичният дом, в който ще мине остатъкът от безсмисления и живат?...
  • 5 ъъъ

    51 0 Отговор
    по радиото ще бъдат наказани... нали...
    бе знам аз,че гарван,гарвану око не вади...ама...
  • 6 Ние виждаме, вие криете

    62 0 Отговор
    Те подиграват ли се с народа, как така съучастничка в убийство и помагачка при носене на наркотици по кварталите ще се размине само с уволнение? Защо се крият имената на останалите полицаи и шефове на районни, защото Мирослав е крит и невинен според МВР при положение, че той също е помагал на Семерджиев в ноща на убийството на двете момичета?
  • 7 Чадъра е около майката

    72 0 Отговор
    На кой толкова е любовница майката на Симона Радева, че пред блока и денонощно охранява патрулка на МВР и се проверяват хора които влизат във входа (ако не си от нейният блок не дават да се влезе, хората не могат да отидат на гости на близките си)

    Коментиран от #21

  • 8 Шеф мвр

    22 9 Отговор
    Дреме ми на фуражката.. аз пак ще си движа бойковата дрога.. хехе.. ГЕРБ ПОБЕДА!

    Коментиран от #43

  • 9 Анонимен

    48 0 Отговор
    Ако бяха тези служители в краварника щяха да ги уволнят и да им отнемат всички привилегии и пенсионни осигуровки т е нямаше да получат пенсия дори и месец да им остава

    Коментиран от #14, #18

  • 10 Гарван-гарвану

    45 0 Отговор
    А защо не започнат наказателни производства срещу тези полицаи? Само дисциплинарни производства? Има престъпления- по служба, престъпления срещу правосъдието, съучастие....Пак ги прикриват.
  • 11 Въпросче

    38 0 Отговор
    А защо не ги уволняват? С какво са ценни? Прикриват по поръчка? Уволнявай!
  • 12 мафия=полиция

    32 5 Отговор
    Изводите са тежки, минават десетки години и си е все така. А мутрата тиква стоя на кормилото им над 20 години.
  • 13 Бля,бля

    32 0 Отговор
    Едно и също се повтаря от началото до края на статията,като развалена грамофонна плоча. От повторението се разбра пак повторение на казаното след катастрофата ,че ще бъде уволнена Радева,но защо "ще"? Сега да не би да е в болнични или отпуска ,дисциплинарно се уволнява на момента или пак с привилегии? И заплата или болнични тече от джоба ни.
  • 14 Не е така.

    7 0 Отговор

    До коментар #9 от "Анонимен":

    Гледай "Щитът"и там гарван,гарвану око не вади.
  • 15 Лафонтен

    26 0 Отговор
    От мен да знаете,гангрена се реже до чисто навреме.После е късно.
  • 16 Тук си

    28 0 Отговор
    Требва трепане, а не наказание, народе много спиш затова те превърнаха в мишка!

    Коментиран от #23

  • 17 Гост

    25 0 Отговор
    Наказали са ги само по медиите! В МВР има бая престъпници
  • 18 Не само

    12 3 Отговор

    До коментар #9 от "Анонимен":

    Не само в краварника, при инглесите и франсетата, камо ли italy, е много по-строго, така пенсионни фонд е за по-малко маймуни. А в нас нои плаща.

    Коментиран от #26

  • 19 Тя пак това ще прави

    33 0 Отговор
    И какво като я уволнят, естествено, че Симона ще продължи да се занимава с наркотици и да звъни на бившите си колеги да си затварят очите в определени моменти срещу определени суми, МВР и правят услуга като я уволняват!!!

    Коментиран от #44

  • 20 Спотайване

    26 0 Отговор
    Няма публичност, пак си траят, не споменават виновните-имена, длъжност, какво точно са извършили.Нищо не се е променило в това министерство от 1944г.
  • 21 брокери

    35 1 Отговор

    До коментар #7 от "Чадъра е около майката":

    Майката и тя е съучастник. Както и полицаите. У нас полицията е брокер на престъпността.
  • 22 Весо

    34 0 Отговор
    А, Семерджиев го пазят като писано яйце, да не си в затвора за убийство на 2 момичета и трафик на дрога само в България може да се види, същата работа като с убиеца на Милен Цветков, наркомана е на свобода и си живее живота, а в досието му до днешна дата пише - неосъждан
  • 23 Наемник

    21 0 Отговор

    До коментар #16 от "Тук си":

    Виж, че ги крият, не им казват имената. Иначе знаем как да ги наредим тия боклуци, няма да е за първи път. Но няма да чуете за това, щото трябва да им покажат и прегрешенията.

    Коментиран от #41

  • 24 Кънчев

    28 0 Отговор
    Тази татуирана маймуна докога ще я гледаме? От 40 Помагачи полицаи само трима разследват
  • 25 чичо Гюнтер

    26 0 Отговор
    Всичко тук е прогнило. Единственото спасение е да внесат полицаи и началници отвън.Както и министър на полицията- немец.
  • 26 Анонимен

    20 0 Отговор

    До коментар #18 от "Не само":

    При нас ги преместват на друга длъжност все едно нищо не е станало че даже и заплатите може да им вдигнат
  • 27 От къде ли идват парите? Мммм не моа се

    29 0 Отговор
    Никой не споменава, че майката на Симона Радева не работи, а разполага с доста пари, ходи по салони, употребява наркотици както дъщеря си, подържа кола, апартамент......

    Коментиран от #31, #39, #40

  • 28 Веско Маринов

    18 0 Отговор
    Родната полиция ни пази
  • 29 Роднина-Милиционер-Роднина....

    29 0 Отговор
    Това ли е справедливостта на роднините на убитите момичета от Семерджиев? Едно уволнение и потупване по рамото за трима шефове на районни управления, жалки сте, дано да ви се случи същото господа полицаи, съдии и прокурори!
  • 30 Нострадамус

    25 0 Отговор
    И с тоя ще стане като същото като ония който отне живота на Милен Цветков.Пари,и много пари за адвокати и корумпирани съдий и прокурори които ще разкатават делото с години докато мине давност и измрат свидетели и ищстци я от ковид или нещо друго.През това време сметките на правилните хора ще се пълнят в офшорни сметки.И така до като не падне пердето и се започне с гьостерицата от къщичката с жълтите павета.

    Коментиран от #32

  • 31 Може би

    9 0 Отговор

    До коментар #27 от "От къде ли идват парите? Мммм не моа се":

    Някой я челастри
  • 32 Ганю

    7 0 Отговор

    До коментар #30 от "Нострадамус":

    Ако имаше перде досега да беше паднало
  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 хахахахаххаха

    13 0 Отговор
    и как ги наказахте,че не разбрахме,да си подадат оставка,а къде е затвора
  • 35 1001

    25 0 Отговор
    Само симулират дейност. Какво стана с Данчо катаджията и плевенската тайфа. Всичко утихна и се забрави. Скоро и тоя случай ще утихне по същият начин, кучето си лае, керванът си върви...
  • 36 Студопор

    23 0 Отговор
    Ако единия ми комшия убие другия ми комшия и аз помогна да прикрие убийството, това съучастие ли е? Ако да - какво е наказанието? Само ще ме уволнят от работа ли?
  • 37 Хйбцъ

    12 4 Отговор
    Втори път го пиша, първия бях изтрит.
    Началник на полицейско управление не може да бъде наказан за бездействие при контрол на хода на досъдебно производства. Такива правомощия не му се следват. Господар на досъдебното е наблюдаващият прокурор. Началник на районно няма и право да знае подробности освен дата на образуване, за какво и срещу кого е образувано, кой ще го разследва, има ли привлечен в качеството на обвиняем и приключването на производството. Абсолютно никакъв контрол няма право да упражнява.
  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 хехехе

    8 0 Отговор

    До коментар #27 от "От къде ли идват парите? Мммм не моа се":

    оффф и тая кифла да ходи заедно с тъпкача си или на лъвов мост тя е за там
  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 хехехе

    5 0 Отговор
    ако си пич и ги надушваш нареди ги наред аз така правя хич не ми пука кой прикриват а се покажат корумпeета а ги глася я пускам кuрви я подхвърлям нещо все в кюпа са то и да не се знае кой прикриват то един ден ще се разбере с две думи превенция и екология демек почистване както казва един спец по национална сигурност
  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 Стига!

    12 0 Отговор
    Само уволнение за всички тия! И никога повече в МВР! Но, големият въпрос е ЗАЩО са прикривали идиота!? Причина има и трябва ясно да се каже! Защо и мисирките не го питат тоя измислен министър!?
  • 46 МВР Е ОПГ

    7 0 Отговор
    БГ ПАРОДИЯ и правовата държава на ГЕШЕВ и ЦАЦАРОВ недейте да го забраяте Делян Славчев Пеевски и ДРОГАНА
  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    4 0 Отговор

    До коментар #2 от "Перо":

    господин ПЕРО правилен ВЪПРОС пишете крайно ВРЕМЕ е МВР СЛУЖБИТЕ отговарящи за ЗАКОНА да почнат да си вършат РАБОТА
  • 52 хъшлаци-герб MГEРБ

    7 1 Отговор
    Кифлата е започнала работа в МВP по време на министерстването на сикаджийските шофьори.
  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 Реалист

    1 0 Отговор
    Тая милиционерка сега щом ще е уволнена предполагам, че няма да може да си намери друга работа освен проститутк@ . Засега не мисля да се прибирам до БГ, но все пак ако наминавам бих желал да ми дадете телефон за контакт - ще бъда клиент на новата й професия. Не се шегувам - ще я пробвам. Само да не чучне някви надути цени, това лято се прибирам до БГ за което съжалявам и си поръчвах няколко пъти подобни услуги - скъпо и некачествено обслужване, циганките по 200-300 лв на час, българките още повече и по традиция мрънкат, искат пари за всяка екстра и ти броят време и т.н. , а колкото по възпитан си, толкова повече гледат да ти се качат на главата. Но за тази бих платил, искам да ме качи на седмото небе..ъъ тоест на седмото стъпало на стълбата, до нейното легълце!
  • 56 Този коментар е премахнат от модератор.