Last news in Fakti

31 Март, 2023 14:21 834 4

Прокуратурата разследва палеж по случая с 3-годишното дете в Русе

  • дете-
  • русе-
  • бойлер

Както вече стана ясно, към момента на инцидента детето е било оставено само в жилището. 35-годишната майка на детето беше открита по-късно с хероин в нея

Прокуратурата разследва палеж по случая с 3-годишното дете в Русе - 1

Палеж на апартамента в блок 305 в русенския квартал "Чародейка", в който загина 3-годишно дете, разследва Окръжната прокуратура в крайдунавския град.

На мястото на произшествието е извършен оглед от разследващ полицай. Иззети са веществени доказателства. Назначена е пожаротехническа експертиза за установяване на причините за възникване на пожара.

Както вече стана ясно, към момента на инцидента детето е било оставено само в жилището. 35-годишната майка на детето беше открита по-късно с хероин в нея, заради което срещу нея има производство за държане на високорискови наркотични вещества, под надзора на Районната прокуратура в Русе.

По време на разследването за палежа ще се събират и доказателства за това дали майката е създала опасност за живота на малолетното детето, оставяйки го без надзор и достатъчно грижи. Назначена е и съдебномедицинска експертиза за установяване на причината за настъпване на смъртта. За палежа се предвижда наказание от 5 до 15 години, а за оставянето на детето без надзор лишаване от свобода до 3 години и обществено порицание.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Механик

    1 2 Отговор
    Ама не бе! Не е създала никакъв риск за детенцето, разбира се. Та то е на ЦЕЛИ 3 години. Дето се вика, разумно и осъзнато дете. Направо самостоятелно.
    Имам чувството, че разследващите в БГ са ловени по клоните в Заир.
  • 2 ИСТИНСКИЯ ГРАД КОЗЛОДУЙ

    2 1 Отговор
    Бог да Прости Детето
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.