Last news in Fakti

7 Ноември, 2013 18:42 1 421 1

Счетоводителка продала незаконно автомобил

  • счетоводителка-
  • продала-
  • незаконно-
  • автомобил

Тя е с парична гаранция от 1 000 лева

Служители на отдел „Икономическа полиция”- СДВР установиха извършителката на документно престъпление.  След доклад на материалите по случая в Софийска районна прокуратура 36-годишната жена е привлечена като обвиняема.

През септември т.г. в отдел „Противодействие на икономическата престъпност”-СДВР бил получен сигнал за извършено документно престъпление. Чрез използването на неистински документи от името на търговско дружество лек автомобил „Audi Q7” бил платен, регистриран и в последствие продаден на друга фирма. В хода на извършените издирвателни действия е установено, че управител на фирмата-получател на луксозния автомобил е била бившата счетоводителка на дружеството, продало колата. Изяснено е, че тя е използвала фирмените документите за да се осъществи прехвърлянето. На 5 ноември при специализирана полицейска операция столичните полицаи задържали счетоводителката - Д.И. /36г./ от София, криминално проявена и осъждана за документни престъпления.

Процесуално-следствени действия са проведени на два адреса в столицата и в Костинброд, където служителите на реда открили и иззели неистински документи и печати. Документирано е, че намерените и иззети документи не са подписвани от управителя на  търговското дружество, от чието име били представени. След доклад на събраните материали по случая в Софийска районна прокуратура, 36-годишната счетоводителка била привлечена като обвиняема за престъпление по чл.316 вр.чл.309 от Наказателния кодекс. Наложена й била мярка за неотклонение „парична гаранция” в размер на 1 000 лева. Работата по случая продължава.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 PROFESIONALISTA

    1 0 Отговор
    Кокошкарска работа, извършена от някаква тъпа неграмотна, и нагла.