9 Януари, 2014 12:47 4 424 0

Убийство заради една котка

  • убийство-
  • котка-
  • ахелой

Кървавата драма се разиграва в Ахелой

Убийство заради една котка - 1
Снимка: Грамофона

„Скандалът тръгна от една котка, Георги обвини мъжа ми, че нашата котка му е изяла гълъбите. И от там се почна”, разказа в коридорите на Съдебната палата вдоицата на 72-годишният Никола Стойков. Възрастният мъж почина след скандал с комшията си и доскорошен приятел Георги Георгиев. Кървавата драма се разиграва през пролетта на 2012 год. в Ахелой, съобщи Грамофона".

Никола Стайков тъкмо се е възстановил от тежко падане. 6 месеца е бил в инвалидна количка, заради жестоко счупване на таза и единия крак. Възрастният мъж излязал навън и тогава съседът му Георги Георгиев заявил, че домашната котка на Никола му ядяла гълъбите. Никола пък не се сдържал и върнал репликата на комшията си. „Синът ти умря, а ти му ядеш и пиеш парите”.

Георгиев е баща на убития през 2005 год. Мариян Георгиев – Марата. Марата пък беше дясната ръка на покойния вече бургаски бизнесмен Димитър Стаматов – Мастара. Роднините на Никола Стойков са категорични, че Георги Георгиев редовно злоупотребявал с алкохол и явно това е отключило агресията му.

На 19-ти май 2012 год. след разменените остри реплики последва и сбиване. Никола удря Георги с бастун, но другият отвръща с нож. Поне в това са убедени вдовицата и синът на починалия. 72-годишният мъж е настанен в бургаската болница. Изпада в кома и претърпява две операции заради огромен хематом. При аутопсията става ясно, че той е имал и фрактура в основата на черепа, висока кръвна захар и менингит. Защитата на Георгиев смята, че причина за смъртоносния хематом не са травмите от удара, а инсулт. Никола е бил в лошо здравословно състояние – диабетик и с високо кръвно налягане.

Според шефа на бургаската неврохирургия, д-р Николай Недев обаче става въпрос за травматичен хематом. Медикът е убеден, че именно удари, нанесени с голяма сила са предизвикали кръвоизлива.

„При инсулт с такъв хематом пациентът изпада в кома веднага. В този случай имаше светъл период, той беше контактен, а това е типично за травматичните хематоми. Екстремнно високото кръвно налягане също е показател при травматичните кръвоизливи”, разказа в съда д-р Недев.

Подобно е мнението и на съдебните медици, извършили аутопсията. Делото ще продължи в 13,30 часа с техния разпит. Защитата на Георги Георгиев не пожела да коментира делото, дъщеря му пък не позволи той да разговаря с журналисти заради тежкото му състояние.

„Моля ви, оставете го. Много е зле. В момента е натъпкан с лекарства, само и само да издържи днешното съдебно заседание”, каза и адвокат Росен Кожухаров.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА