Last news in Fakti

4 Февруари, 2014 09:26 3 774 1

Мъж стреля с пушка по деца в Угърчин

  • мъж-
  • пушка-
  • угърчин-
  • стреля-
  • деца

Стрелецът е бил видимо пиян, но никой не му е взел проба за алкохол, казва едно от момчетата

Мъж от ловешката община Угърчин е стрелял с ловната си пушка по група младежи в центъра на града, съобщиха от TV7. Сигналът е подаден от бащата на едно от децата - Григор Вълчев. Обвиненията са, че в нощта на 2 февруари Петър Гачевски е раздавал правосъдие с ловната си пушка.

"Бяхме се събрали миналата вечер и станаха проблеми - сбихме се заради момиче. Преслав - синът на Петър Гачевски, му звънна, той дойде след 10 минути, дойде с пушката и започна да гърми. Търсеше ме да ме убива. Гръмна веднъж във въздуха, един път в краката ни", каза Кристиян Вичев, един от потърпевшите младежи.

Той поясни, че след това Гачевски е дал пушката на съпругата си, която е трябвало да прибере оръжието в колата им. След това Петър Гачевски се нахвърлил да бие младежи с ръце, твърди Кристиян Вичев. "Радостин, зет му се пада (на Петър Гачевски - б.а.), дойде и удари едно от момчетата", продължи Вичев.

Насъбралите се младежи са звъннали в полицията. След като униформените пристигат на мястото на инцидента започват пререкания и с потърпевшите, твърдят самите те. "Имаме снимка с гилзата, но той (Петър Гачевски - б.а.) отрече да е слизал с пушката и каза, че е бил с тръба. Даже и дъщеря му е писала, че баща й е слязъл с пушка. Имаме и снимка с телефон. "много се уплаших, като видях тате с пушката" написа дъщеря му във Facebook", разказаха насъбралите се младежи.

Григор Вълчев, баща на един от потърпевшите - Борислав, зави, че са пуснали жалби до компетентните органи. "Определен кръг хора ни въртят и ни правят на маймуни, защото са обвързани с управляващите. Ако беше обикновен гражданин щяха да го приберат много бързо", възмути се Вълчев.

Едно от момичетата каза още, че стрелецът е бил видимо пиян, но никой не му е взел проба за алкохол. Като свидетели на инцидента са записани 15 души.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хрисофор Карамфилов

    3 0 Отговор
    Всеки ловец знае ,че в момента в който си отключи касата и си извади оръжието , вече е в лай..та. Изключвам неизбежната самоотбрана.На мен този случай ми прилича на избиване на тежки комплекси на пияна глава. Не мисля ,че е стрелял по младежите ,стрелял е във въздуха навярно ,другото децата са си го разкрасили ,но това ни най малко оправдава собственика на пушката . Има си време място и правила за ползване на оръжието Такива обикновено ги лишават при доказване на вина и така трябва.