Last news in Fakti

5 Февруари, 2014 17:22 1 430 0

6 месеца затвор за мъж, осквернил портрет на английската кралица

  • портрет-
  • затвор-
  • кралица елизабет ii

Тим Харис изписал със спрей думата

6 месеца затвор за мъж, осквернил портрет на английската кралица - 1
Снимка: БТА


Мъж бе осъден на 6 месеца затвор, за оскверняването на портрет на кралица Елизабет II, съобщава Би Би Си.

Тим Харис изписа с лилав спрей думата  Help (помощ) върху портрет на английската кралица в Уестминстърското абатство на 13-ти юни, миналата година. 43-годишният мъж заяви, че е направил това за да предизвика публична дискусия по въпроса за социалната справедливост в днешни дни. Той е един от популярните местни активисти, искащи социална справедливост.

Цената на пострадалото платно е 160 000 паунда. Щети върху него бяха изчислени на 5 000 паунда. По време на процеса съдията в Уестминстър - Алистейр Маккрейт заяви: „Това е умишлено и планирано причиняване на щети върху вещ на обществен показ, извършено за привличане на общественото внимание.“


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА