Last news in Fakti

10 Февруари, 2015 13:55 1 334 0

Стефания Колева разказва "Приказки за виолончело"

  • фортисимо фамилия-
  • концерт-
  • зала "българия"-
  • "приказки за виолончело"-
  • стефания колева-
  • петър кушлев-
  • децата-
  • виолончелото-
  • човешкия глас

На концерта от инициативата на Фортисимо Фамилия за малки и големи ще звучи и музика от филма Карибски пирати

На 21 и 22 февруари в Камерна зала „България“ Фортисимо Фамилия ще представи историята на драматичното виолончело. Актрисата Стефания Колева и солистът Петър Кушлев ще имат нелеката задача да разкажат на децата за инструмента, чийто звук е най-близък до този на човешкия глас. С характерния си тембър виолончелото е основен инструмент в бароковата музика и един от най- важните елементи на симфоничния оркестър.

Солист на "Приказки за виолончело" е челистът Петър Кушлев. По време на концерта надареният музикант обещава да покаже на публиката разнообразието от стилове, които покрива виолончелото - от барок до съвременна музика. Той ще изсвири на публиката „Концерт за виолончело“, написан от бащата на класическата симфония и струнния квартет Франц Хайдн. Зрителите ще чуят и „Лебеда“ от Шарл Камий Сен-Санс, както и Концерт от Вивалди, а виолончелото ще засили още повече лиричността и душевността на произведенията.

Посетителите ще имат невероятната възможност да чуят и музика от любимия филм на малки и големи - „Карибски пирати“, изсвирена на виолончело. Инструментът ще придаде още по-драматичен привкус на легендарния саундтрак от вечния филм.

Актрисата Стефания Колева се включва в "Приказки за виолончело", за да подкрепи Петър Кушлев в нелеката мисия да спечели децата за каузата на класическата музика. С комедийните си роли в представления като „Ножица трепач", "Животът е прекрасен“, „Веселите уиндзорки“ и сериали като "Тя и той" и "Клиника на третия етаж" за Стефания Колева без съмнение може да кажем, че е едно от най-харизматичните и забавни лица от театралната сцена и телевизионния ефир.

Оркестъра на Софийска филхармония ще дирижира маестро Найден Тодоров.

21 февруари (събота), 11:00 и 12:30 часа, 22 февруари (неделя), от 11.00 и 12.30 часа.
Цена на билета: 7 лв.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА