Last news in Fakti

20 Септември, 2022 11:12 1 450 0

Награда за цялостно творчество получи актрисата Жулиет Бинош на кино фестивала в Сан Себастиан

  • жулиет бинош-
  • награда-
  • цялостно творчество-
  • сан себастиан

Бинош, която е носителка на „Оскар“, е сред най-известните френски актриси

Награда за цялостно творчество получи актрисата Жулиет Бинош на кино фестивала в Сан Себастиан - 1
Снимкa: Shutterstock

Френската звезда Жулиет Бинош, която получи наградата за цялостно творчество на кинофестивала в Сан Себастиан, заяви, че актрисите трябва да се научат да отказват роли, които представят жените като обекти, предаде АФП. Бинош, която е носителка на „Оскар“, е сред най-известните френски актриси.

Жулиет Бинош каза, че жените в киното трябва да се научат да отказват роли, които ги представят единствено като нечия съпруга, т.е. обект. „Казвам „не“, защото не се интересувам.“ Според нея невинаги е лесно, но жените с кариера в киното трябва да се научат да скачат в неизвестното, а не да следват мачистките кодове.

Жулиет Бинош е на 58 години. Изиграла е 75 роли в киното от дебюта си през 1983 г. досега. Носителка е на „Оскар“ за поддържаща роля за изпълнението си в „Английският пациент“. По думите ѝ никога не е осъждала персонаж, вместо това се опитва да приеме всяка своя героиня с противоречията ѝ.
Фестивалът в Сан Себастиан почита Жулиет Бинош и канадския режисьор Дейвид Кроненбърг със специалните награди „Доностия“ за изключителните им постижения в киното. Сред носителите на наградата „Доностия“ през годините са били Мерил Стрийп, Ричард Гиър, Иън Маккелън, Робърт де Ниро. През миналата година отличени бяха Марион Котияр и Джони Деп.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА