Last news in Fakti

19 Октомври, 2022 11:40 4 458 11

Пиарката на Ахмед Доган и ДПС зае ключова позиция в културата

  • ахмед доган-
  • пиар-
  • велислава кръстева-
  • народен театър

Велислава Кръстева ще е заместник-директор в Народния театър

Велислава Кръстева, дълги години работила като пиар на Ахмед Доган и ДПС, зае ключова позиция в културата – заместник-директор в Народния театър. Новият пост на Кръстева е отбелязан в сайта на първата трупа, като най-важната фигура след директора Васил Василев, редом до главния режисьор Александър Морфов.

Доскоро Кръстева бе само шеф на "Връзки с обществеността" в Народния, но занапред в отсъствието на Василев тя ще има правото да ръководи най-престижната театрална институция в страната. Междувременно тя все още функционира и като пиар на Доган – Кръстева придружи почетния председател на ДПС до изборната урна на парламентарните избори на 2 октомври. Освен дългогодишен началник на партийния пресцентър, тя бе и депутат от ДПС в две народни събрания.

Велислава Кръстева е завършила политология в НБУ и икономика в ЮЗУ „Неофит Рилски“. С култура е свързано средното ѝ образование – свирила е на виолончело, учила е в Музикалното училище в Плевен, където са съученици със Слави Трифонов. Кабинетът „Орешарски“ я връща в културата, в Министерството на културата. Министър е Петър Стоянович, а Кръстева и Васил Василев – негови заместници. Сега двамата работят отново заедно.

Кръстева не е единствената заместничка на Василев в Народния, такива са още Василка Бумброва (международна дейност), Стоянка Димитрова (сценични пространства) и Мирела Николова-Йорданова (финансови въпроси).

С назначението на Велислава Кръстева политическият спектър, представен в Народния театър, е като невъзможна коалиция в парламента. Васил Василев беше член на БСП (В Ловеч той е бил общински съветник от БСП и кандидат-депутат от същата партия), а сега симпатизира на президента Румен Радев, който го посети в театъра малко след постъпването му начело на трупата.

Василев ще работи с един от основателите на „Да, България“ Захари Карабашлиев, който заема поста „писател“ на театъра. А главният режисьор Александър Морфов преди време отказа да работи с предишния директор на театъра Мариус Донкин, изтъквайки връзките му с ДПС. Но сега ще трябва да работи с Кръстева, пиар на ДПС и партиен функционер на партията. Този политически пъзел в Народния театър дава знаци, че новият му директор ще опита да отдели изкуството от идеологическите и партийните пристрастия – задача, която досега беше смятана за неизпълнима.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 13 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гошо

    28 1 Отговор
    Боже, културата ни опази!
  • 2 Божидар

    23 2 Отговор
    Трябва вече да е идиот човек, за да не разбере, че президентът играе с ДПС и ГЕРБ.

    Коментиран от #5, #9, #10

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 сила

    18 0 Отговор
    НБУ и ЮЗУ.......какво повече да кажа , какво
  • 5 рундю играе с всички

    2 1 Отговор

    До коментар #2 от "Божидар":

    що бе спря ли да играе с киртака кокорляка и курнела?
  • 6 СЗО

    6 0 Отговор
    На печелившите честито!
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Роналд Рейгън

    4 0 Отговор

    До коментар #2 от "Божидар":

    Еми то у нас и.д.иоти колко щеш.
  • 10 Кожодер

    6 0 Отговор

    До коментар #2 от "Божидар":

    Българина не може да разбере най важното,че всички политици са комунисти, само разделиха народа чрез партии. Не си мислете, че едните са по различни от другите
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.