Last news in Fakti

2 Септември, 2013 12:18 3 030 0

Филмът за убийството на Кенеди със смесени реакции във Венеция

  • джон кенеди-
  • том ханкс-
  • филм-
  • премиера

Том Ханкс направи премиера на продукцията си по време на кинофестивла във Венеция

Филмът за убийството на Кенеди със смесени реакции във Венеция - 1
Снимка: "Паркланд"

По време на кинофестивала във Венеция, Том Ханкс направи премиера на филма си за убийството на американския президент Джон Кенеди, която провокира смесени реакции сред киноманите, пише „Ройтерс”.

Медията смята, че това се дължи на факта, че случилото се през 1963 г. е пресъздадено на големия екран в детайли, като на зрителите не е спестено абсолютно нищо.

Трагичните събития в „Паркланд” са екранизирани основно през погледа на доктора, опитвал се да спаси Кенеди и който  два дни по-късно лекува и убиеца му Лий Харви Освалд, като в  ролята на д-р Чарлз Карико е влязъл актьорът Зак Ефрон.

Режисьорът Питър Ландесман определя  начина, по който трагедията засяга всеки един от героите,  като  "твърде Шекспиров".

Освен през очите на доктора, случката е предадена и през погледа на агент от тайните служби и на човека, заснел най-гледаните кадри от атентата.

Интересен е фактът, че Том Ханкс е предпочел, президентът Кенеди да „вземе участие” в продукцията -  основно с архивни кадри от събитията.

"Убийството на Кенеди често е разглеждано изцяло от страната на спекулацията, митологията, идеите за конспирация", заяви бившият журналист и балетист  Ландесман по време на премиерата на продукцията.

"Тук се опитваме да помислим за дезориентацията, силата на хаоса и анархията, които обществото е понесло в уикенда след убийството. Конспиративните теории нямаха място в „Паркланд”. За тези 50 години те окупираха достатъчно емоции и умствен багаж. Нашият фокус беше ориентиран към емоциите, истините и преодоляването на трагедията.", допълва той.

Филмът събра изключително разнопосочни оценки, след официалната си премиера във Венеция.

Продукцията бе определена като „пълна бъркотия” от  британския в. "Телеграф",  докато  в. "Гардиън" я отличава за стилизирането й  като документална.

"Свеж и трогващ поглед към иначе трагична част от историята", са думите на сп. "Холивуд рипортър" .

Филмът „Паркланд” ще бъде по кината на 20 септември, като в Северна Америка той ще бъде представен като част от селекцията на кинофестивала в Торонто.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА