1 Април, 2023 08:28 3 652 24

След седемгодишна пауза AC/DC отново на сцената

  • ac/dc-
  • на сцената-
  • фестивал-
  • концерт-
  • сащ

Те ще бъдат хедлайнери на фестивала Power Trip в Калифорния през октомври

След седемгодишна пауза AC/DC отново на сцената - 1
Снимкa: Shutterstock

Легендите на твърдия рок AC/DC се завръщат на сцената след седемгодишна пауза и плахи надежди, че някога това ще се случи. Те ще бъдат хедлайнери на фестивала Power Trip в Калифорния през октомври заедно с Metallica, Guns N' Roses и Ози Озбърн. Ветеранът от Black Sabbath само преди седмици обяви, че спира с концертите заради влошеното си здраве, но явно е премислил. Във фестивала ще се включат още групите Iron Maiden и Tool, пише segabg.com

Тридневното събитие ще бъде първият концерт на AC/DC от 2016 година насам, съобщава австралийският в. "Сидни морнинг хералд". При това зад микрофона ще застане оригиналният вокалист Брайън Джонсън. Певецът участва в записите за последния албум на групата, Power Up, през 2020 г., но заради проблемите си със слуха се отказа от концертна дейност. В предишни сценични изяви на групата той бе заместван от Аксел Роуз.

Сега бандата ще излезе на сцената във възможно най-оригиналния към днешна дата състав - 75-годишният Джонсън, Ангъс Йънг, Стиви Йънг, Клиф Уилямс и Фил Ръд. Малкълм Йънг, по-големият брат на Ангъс, с когото основават AC/DC през 1973 г., се оттегли заради влошено здраве през 2014 г. През 2017-а почина, а на ритъм китарата го замести неговият син Стиви Йънг. Засега групата не е обявила, че планира други изяви на живо, но не е много вероятно да са се събрали за един-единствен концерт, коментира "Сидни морнинг хералд".

74-годишният Ози Озбърн, на свой ред, отмени европейската си обиколка за 2023 година и обяви, че приключва с турнетата, защото е "твърде слаб". "Никога не съм мислил, че концертните ми дни ще свършат така", каза през февруари Ози, цитиран от Би Би Си. Рокаджията страда от Паркинсон от 2003 г., като призна публично за това през 2020-а. Той обаче също ще излезе на сцената на Power Trip.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 25 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 тия дядки

    8 37 Отговор
    още ли мърдат?

    Коментиран от #3

  • 2 нашия

    12 33 Отговор
    Какви "легенди" са след като сериозните музиканти в музиката не ги броят за живи ми е много интересно....!!!????

    Коментиран от #23

  • 3 нашия

    9 26 Отговор

    До коментар #1 от "тия дядки":

    не става дума за възраст а за способности и качества.....а при тях нещо май не са за ниво "легенди"...
  • 4 тиа папар даци

    8 20 Отговор
    отдавна са с некролог в джоба някои вече дадоха фира

    Коментиран от #22

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Механик

    5 22 Отговор
    Отново ще има врякащи старчета по сцената. Отново плейбеци, а когато се опитат да зепеят, ще се чуват врякане и асматично дишане.
    Не желаят такива хора да ги запомним като млади, пъргави и отлични музиканти! Не желаят и това си е.
  • 7 Рок енд рол

    22 6 Отговор
    Това е много добра новина, ще чакаме с нетърпение нещо ново от една от най великите хард рок групи в света.
  • 8 Памперо

    4 25 Отговор
    Беа легенди преди 30 години, сега са изфирясали дедки с памперси.
  • 9 Хеви Метъл

    32 0 Отговор
    Коментари от този тип като по -долните говорят за малко умствен багаж и простотия, но за страна като нашата в която чалгата и селянията е на мода друго не може да се очаква.

    Коментиран от #21

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Идън

    21 0 Отговор
    Възхищавам се на духа им.Този фестивал наистина ще събере онези,които имат силата и духа да бъдат на сцената и тази музика им дава и на тях и на нас енергия и стимул.Вече не се прави такава музика - въпреки технологиите. Бях на 14 май 2010 на стадиона с десетки българи дошли да ги видят и чуят. Два дни след това на 16 май си отиде от този свят Рони Джеймс Дио.
  • 12 !!!!!

    1 22 Отговор
    Хевиметала е дивашка музика за пещерняци канибали.
  • 13 4️⃣4️⃣5️⃣5️⃣

    23 0 Отговор
    Да обясняваш на любител на сиганска "музика" какво е рок музика, все едно да им правиш сравнение между магаре и ядрена енергия ! Простотията трайно се е настанила в нашата страна!

    Коментиран от #14

  • 14 Идън

    9 1 Отговор

    До коментар #13 от "4️⃣4️⃣5️⃣5️⃣":

    Не е простотия- има прости хора с висок интелект. Най- смешната комбинация в този случай е неграмотен, но ,,компетентен,,.
  • 15 В МОСКОВИЯ

    1 3 Отговор
    ФЕСТИВАЛ НА „ЛУЖНИКИ”СТАДИОН
    КАТО ПРЕЗ 1989
    „РОК ЗА МИР”
    ДАЛИ ЩЕ ИМА,МОЛЯ🤔

    Коментиран от #18

  • 16 бай Иван

    14 0 Отговор
    Да са живи и здрави. Два пъти съм бил на техни концерти и съм щастлив от това. Бих ги гледал отново, за съжаление без Малкълм, който без да е считан за звезда беше една от най-добрите ритъм китари в рока.
  • 17 бай Иван

    17 1 Отговор
    До тези които пишат глупости ,колко били стари , с памперси ,не били музиканти и така нататък само ще кажа .Тази музика която вие явно харесвате, няма да я има не след 50 години както е с АС/ДС, а след 5 никой няма да се и сеща за масовите халтурите които се правят в момента от "гениите на вашето поколение". Преди 50 години ги слушахме и виждаме ,че и сега си вървят по станциите и хората се кефят на музиката им. Може да си проверите за най-слушаните песни в мрежата през 2022 г и о изненада, Куйн на първо място с над един милиард, а реално не съществуват от смъртта на Меркюри през 1991 г. АС/ДС не са много по-назад в тази класация. Така ,че има вечна музика и халтура. Най-доброто време за рока в света беше от около 1968- до към средата на 80-те години. След това всичко стана много еднакво някак. С малки изключения няма вечни рок парчета от времето след това.
  • 18 Не знам,

    5 1 Отговор

    До коментар #15 от "В МОСКОВИЯ":

    но гейпарад в София ще има!
  • 19 мода

    8 0 Отговор
    За днешното поколение, легенди са: транс,жендър,лезбо музиканти, да не забравяме и чалгата!
  • 20 Майк Алън Патън

    4 0 Отговор
    Групи , които е удоволствие да гледаш и слушаш ! Без значение моментното им състояние , КЛАСАТА им е ВЕЧНА ! Още повече , че са различни стилово и обхващат противоположни полюси на рока. А присъствието на TOOL ще добави щипка различност в различното ! За МЕТАЛЛИКА да не говорим !
  • 21 много

    4 0 Отговор

    До коментар #9 от "Хеви Метъл":

    си прав брат тука освен чалга и простотия май друго няма.
  • 22 на тиа папардаци

    4 1 Отговор

    До коментар #4 от "тиа папар даци":

    музиката ще остане вечна,но на теб некрологът ти от първият дъжд ще даде фира и никой няма да те помни.
  • 23 бай Даньо

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "нашия":

    Толкова не си в час че не знам дали сме на една планета!? За да вденеш по лесно билета за проявата е $600 ! За дядките представяш ли си!? Малко се колебаех дали да ги дам щото съм гледал половината банди от тоя фест някой по 3 пъти , но щом българското простолюдие е против там съм ....
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.