Last news in Fakti

17 Септември, 2011 17:40 1 415 0

Нова социална мрежа ще обединява хората според микробите в тях

  • социална мрежа-
  • микроби

Социалната мрежа My.Microbes планира да обедини и свърже интересите на участниците в нея според близостта в... бактериалната фауна, която живее в стомаха им. По този начин те ще могат да споделят своя опит в начина си на хранене и да разказват за проблемите си.

Всичко, което е нужно, е да се платят 2100 щатски долара и да се даде образец за лабораторен анализ. Чрез него експертите ще могат да определят какви микроорганизми живеят в стомаха на човека.

Създателят на социалната мрежа Пир Борк и един от сътрудниците в работещата с My.Microbes биологична лаборатория – тази на Университета в Хайделберг разказват за Ройтерс: „Микроорганизмите, които живеят в човешкия стомах съдържат до 5 милиарда единици ДНК информация. Това е с около 2 милиарда повече отколкото в човешкия геном. За да заработи истински новата социална мрежа е нужна критична маса от поне 5000 участници”.

Информацията е на съобщи Здраве.bg.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА