Last news in Fakti

26 Октомври, 2011 09:28 7 567 0

Мъже, спете с вдигнати крака за полова мощ

  • полова мощ-
  • мъже
Мъже, спете с вдигнати крака за полова мощ - 1
Това не е добра поза за спане...

Около 1/4 от сексуалните проблеми са свързани с позата, в която спим, откриха испански сексолози.

Една трета от живота си прекарваме в сън. Всеки човек има любима поза, в която си почива нощем. Някои спят по гръб, други по корем, а трети на една страна. Според проучване, изследвали 3600 души, 70% от хората спят на една страна, 20% спят по корем и едва 10% по гръб.

Учените предупреждават, че спането по корем е най-опасно за мъжката потентност. Тогава стомаха, пикочния мехур и други вътрешни органи се притискат. Това натиска малките артерии, които доставят кръв до гениталиите.

Спането по гръб не притиска кръвоносни съдове, а анкетата показва, че мъжете, които обичат да правят секс посред нощ, спят най-често по гръб.

Спането на една страна е безвредно. Далеч по-вредно е да спите на висока възглавница, което пречи на мозъка да се снабдява с достатъчно кръв.

Специалистите препоръчват на представителите на силния пол да спят с вдигната крака, но не повече от 10 градуса, за да стимулират притока на кръв към половите органи.


Информация на БГНЕС
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА