Last news in Fakti

5 Април, 2017 12:44 6 110 1

Честен крадец на препарирани животни отърва затвора

  • препарирани животни-
  • крадец-
  • затвор-
  • лондон-
  • шимпанзе-
  • призна-
  • присъда

Той участвал в банда, свила цял куп препарирани животни на стойност 100 000 паунда

Честен крадец на препарирани животни отърва затвора - 1

Шимпанзето с цилиндъра, което се прочу през последната година, вече няма да е лесна мишена за крадци, тъй като властите в британската столица взеха по-сериозни мерки за да опазят него и други препарирани животни.

Тази седмица британската съдебна система прояви милост и смекчи присъдата на един от крадците, откраднали 18 екзотични препарирани животни, сред които и гневното шимпанзе с цилиндър и вратовръзка, пише в. „Мирър“.

Честен крадец на препарирани животни отърва затвора

47-годишният Джейсън Хопууд отърва затвора, след като си призна всичко за обира, извършен на 1 март миналата година. Той разказал подробно как заедно с другарите си откраднали препарираните животните и антики на стойност 100 000 паунда, съобщи Скотланд Ярд.

Първоначално лондончанинът беше осъден на 21 месеца лишаване от свобода, но в понеделник кралският съд смекчи присъдата му на 200 часа обществено полезен труд.

Крадците ударили склад за препариране в Уимбълдън, Югозападен Лондон, като от там изнесли лъвове, зебри, птици, ленивец и дори жираф. Перлата в короната било шимпанзе, което носело стар цилиндър на главата си и вратовръзка около врата си. След триседмично издирване, полицията получила анонимен сигнал с информация за местоположението на белия микробус, с който крадците извършили обира.

Детективите открили, че Хопууд е собственик на автомобила и го арестували. Макар първоначално да отричал вината си, в крайна сметка мъжът признал участието си в кражбата с взлом, съобщават от полицията.

Честен крадец на препарирани животни отърва затвора

"Това беше сложен и труден случай и в разследването се включиха колеги от участъците в цял Лондон, както и полицаи от Есекс. Това не беше случайно престъпление, а добре обмислено и подготвена кражба, за която Хопууд е бил много добре оборудван“, обяснява Стюарт Гос, един от детективите, поели случая.

Той изказа благодарности и на медиите, които светкавично разпространили новината за кражбата и призовали гражданите да следят за превозното средство на престъпниците.

„Аз съм сигурен, че репортажите принудиха престъпниците да се откажат от плячката си и да я изоставят на пътя“, каза той.

Честен крадец на препарирани животни отърва затвора


Поставете оценка:
Оценка 3 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 АЗ С ДЪЛГОТО ИМЕ

    0 0 Отговор
    И за какво са им тези животни- никой няма да ги купи като знае, че се издирват... Пълни тъпаци.