30 Септември, 2017 11:45 1 535 2

Котка - филантроп "граби" парите на случайни минувачи (СНИМКИ)

  • котка-
  • пари-
  • игра-
  • примамка-
  • сащ-
  • рекламна агенция-
  • случайни минувачи-
  • един долар-
  • кешнип

Талантливото животно събира средства за благотворителност по невероятен начин

Повечето хора не са склонни да дават пари, когато някой им ги поиска, дори когато става дума за добра кауза. Една котка обаче, е успяла да събере солидна сума благодарение на вродения си талант да измъква пари от непознати, съобщава ABC News.

Котаракът, на име Кешнип, живее в офиса на рекламна агенция в американския град Тълса, щата Оклахома.

Първоначално той бил "нает на работа" като екстерминатор, който трябвало да отърве персонала от досадните мишки. Кешнип обаче, скоро проявил необичайния си талант и служителите на агенцията решили да го повишат на длъжност талисман и да го задържат завинаги.

Преди няколко месеца, в началото на работната седмица, служители открили котарака до входната врата на офиса излегнал се сред купчина еднодоларови банкноти.

След кратко разследване станало ясно, че случайни минувачи често се закачат с котарака и за да го примамят към игра, пъхали пари през процепа на вратата. Това наистина провокирало любопитството на животното и минувачите бързо се научили, че когато му подадат банкнота — той я грабва. Тази игра продължила и котката започнал да трупа богатство.

Тогава служителите решили да използват невероятния талант на питомеца си за добри дела. Пред офиса била поставена табела с надпис: "Кешнип е мошеник — филантроп. Той ще грабне Вашите пари и ще ги дари на местен център, подпомагащ бездомни хора. Кешнип казва: "Плъзнете Вашите банкноти под вратата и ще бъдете благословени".

Откакто служителите на рекламната агенция поставили табелата, четирикракият самарянин е събрал над 100 еднодоларови банкноти за благотворителност.

Но не само това. Славата на котката, която си има своя страница във Facebook, се разнесла нашир и длъж и освен пъхнатите под вратата пари, Кешнип вече получава и пари по пощата. Често пъти в пликовете, адресирани до него, освен банкноти има и лакомства и играчки за хитрия косматко.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Pussycat

    1 0 Отговор
    .аси гангстера 😀
  • 2 Баджанака

    0 0 Отговор
    ...ако мога да си намеря една такава котка...