Last news in Fakti

7 Октомври, 2017 05:46 6 494 1

Най-полезните билки и подправки за имунната система

  • билки-
  • подправки-
  • имунна система-
  • здраве-
  • укпепват организма-
  • босилек-
  • куркума-
  • джинджифил-
  • розмарин-
  • канела
Най-полезните билки и подправки за имунната система - 1
Снимки: shutterstock

Със смяната на сезона е добре, ако не и задължително, да сменим и хранителния си режим. С настъпването на студените месеци, имунната ни система започба да отслабва, а вирусите стават силни и бързо ни повалят. Ето защо е е важно да засилим имунитета си. Разбира се, това може да стане с помощта на фармацевтични продукни, но няма по-хубаво и по-полезно от онова, което природата ни дава. Има достатъчно на брой естествени антиоксиданти, които помагат на организма да укрепне и подсилват защитните му сили, защото, както вече казахме, през зимата сме изключително податливи на настинки и грипни заболявания.

Вижте кои са онези билки и подправки, които са изключително необходими и полезни за здравето ни, особенно през студените месеци от годината.

Босилек

Босилекът е добър източник на фибри. Тази билка помага за детоксикацията на черния дроб и успокоява нервите. Етеричното масло, извлечено от нея помага при кожни заболявания, тъй като има мощни противовъзпалителни качества.

Най-полезните билки и подправки за имунната система

Джинджифил

Джинджифилът е изключително силен антиоксидант, който се използва често при различни видове възпаления. Той намалява болката и подобрява движенията в ставите. Препоръчва се и като средство за намаляване на кръвното налягане.

Най-полезните билки и подправки за имунната система

Куркума

Куркумата е един от най-мощните естествени антиоксиданти и имуностимулатори. Освен това, тази подправка има изключително благоприятен ефект върху метаболизма и храносмилането.

Най-полезните билки и подправки за имунната система

Канела

Канелата понижава кръвната захар и се използва от диабетици и хора с висок риск за развитие на диабет. Тя е изключително полезна и при раздразнен стомах.

Най-полезните билки и подправки за имунната система

Розмарин

Розмаринът съдържа антиоксиданти, които помагат при лечение на различни видове рак. Освен това съдържа вещества, които успешно се справят със загубата на косми при косопад, бори се с пърхота, целулита и възпаленията по кожата. Розмаринът също така подобрява паметта, концентрацията и кръвообращението.

Най-полезните билки и подправки за имунната система


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ана Иванова Костова

    0 0 Отговор
    Билките са дар от природата.Сигурнажсъм че те могат да лекуват опасни заболявания и инфекции като Коронавируса.