Last news in Fakti

15 Април, 2018 11:16 2 106 6

Клаудия Кардинале празнува 80 г. без носталгия и на сцена

  • клаудия кардинале-
  • 80-
  • носталгия-
  • сцена

Италианската екранна легенда Клаудия Кардинале навършва днес 80 години. Тя ще отбележи юбилея със стил - на театралната сцена и без капчица носталгия по отминалите времена, предаде Франс прес.

"Изобщо не се вълнувам. Нормално е, времето минава. Не изпитвам носталгия", заяви Кардинале. Тя ще посрещне юбилея си на сцената на театър "Аугу-стео" в Неапол, където играе в дамската версия на "Странната двойка" от Нийл Саймън. Пиесата е поставена на сцена в Италия от дългогодишния й партньор Паскуале Скуитиери, с когото актрисата споделя живота си до смъртта му през 2017 г.

"Паскуале много държеше на този проект. Ще играя в негова памет", каза Клаудия Кардинале.

Италианската актриса Клаудия Кардинале е родена през 1938 година в Тунис, като родителите й са сициалианци. На 16 години тя печели конкурс за красота, а наградата е да отиде на филмовия фестивал във Венеция. Там всички погледи се обръщат към бъдещата звезда, а продуценти и режисьори й правят предложения за роли. Баща й е този, който я убеждава да започне кариера в киното. Самата тя признава, че на 20 години се е превърнала в героиня от вълшебна приказка.

Клаудия Кардинале е муза на кинодейци от ранга на Лукино Висконти, Федерико Фелини и Луиджи Коменчини и очаровала публиката със страстния си поглед. Кардинале участва в спечелилия Оскар филм на Фредерико Фелини от 1963 година „8 1/2“.

В своята кариера Клаудия Кардинале има 175 филма, като фестивалите в Берлин и Венеция са отличили нейната работа. На 80 години Клаудия Кардинале признава, че е предпочела да остарее естествено и мрази козметичните процедури. Легендата на италианското кино съветва младите актриси да не губят чувството си за това кои са.

„Пред камерата играеш роля, но трябва да знаеш кой си след това“, казва звездата и допълва, че вътрешната сила е най-важна.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Нострадамус

    2 1 Отговор
    Всички се боим от Времето, само То се бои от Пирамидите...От книгата "Живи и мъртви градове"
  • 2 ......

    9 0 Отговор
    Рядко красива жена е била Клаудия, само като си я представя да Анджелина Джоли, примерно...и разбирам защо не ме вълнуват днешните критерии за красота. За съжаление, годинките на никого не прощават...

    Коментиран от #5

  • 3 ежко бежко

    2 0 Отговор
    някой и и млад прилича на квази!
  • 4 Ross

    6 0 Отговор
    Мда..времето не прощава на никого...
    Но тази госпожа не е като днешните пачи..
    Красотата си е отишла но блести с чувство за реализъм и ум в крайна смета..
    Бравос !!!
    Дай Боже всикиму да остарява като нея...!!!
  • 5 Пепе

    3 1 Отговор

    До коментар #2 от "......":

    Защо ,,за съжаление"? Като я гледам, си живее добре и изглежда прекрасно за годините си. Не трябва да се гледа със съжаление на жвота, а с възхищение.
  • 6 vasik atanasova

    2 0 Отговор
    да беше много красива жена
    заедно с бриджит бардо софия лорен катрин деньов