7 Март, 2012 17:40 1 705 0

Здраво бебе починало в болницата в Раковски

  • бебе-
  • борец-
  • раковски

Здраво бебе на 50 дни от село Борец почина в болницата в град Раковски, родителите се съмняват, че има лекарска грешка. За случая е сезирана Регионалната здравна инспекция в Пловдив, която започва проверка в лечебното заведение, съобщи кметът на селото Таня Караджова, цитирана от „Фокус“.

Близнаците на семейство Димитрови – момиченца, е трябвало да навършат два месеца на 16 март. По думите на кмета, болно е било другото бебе, а е починало здравото. Лично кметът Караджова е закарала децата в болницата в Раковски, тъй като в селото има само джипи.

„Видях в очите на лекарите страх от неизвестното и чух различни диагнози, че детето е имало вроден порок и болни бели дробове. Започнаха и обвинения, че майката е убила детето – задавила го е с фризолакс, а истината е, че майката ги кърмеше”, каза кметът.

Всички медицински лица са говорели несвързано, давали са уклончиви обяснения. „Не обвинявам, но съм разочарована от тяхното отношение“, каза Караджова.

Съдебният лекар първо е казал да се почака за становището, а след това ги е отпратил, като е казал, че това трябва да се съгласува с директора на ВМИ-Пловдив и не може да го даде по-рано от 15 дни. Детето е постъпило в болницата на 5 март в 1.00 часа, а е починало в 3.00 часа, минути след като му е била включена система – било е здраво, без температура. Болното сестриче и в моментна е настанено във ВМИ-Пловдив. Днес бебето е било погребано в родното му село Борец.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА