9 Ноември, 2018 11:55 2 335 3

Ето го главния виновник за бръчките (ВИДЕО)

  • здраве-
  • бръчки-
  • сладко-
  • кожа-
  • здраве

Захарта е един от най-големите врагове на здравата и хубава кожа

Ето го главния виновник за бръчките (ВИДЕО) - 1
Снимки: shutterstock

Никой не е имунизиран срещу старостта с всичките ѝ симптоми, един от които са бръчките. Никой не е застрахован срещу появата им, но понякога те не са резултат от напредването на годините, а по-скоро от лоша грижа за кожата и вредната храна - по-специално сладките неща. Ние се притесняваме как захарта ще повлияе на фигурата ни, но не допускаме, че тя има отрицателен ефект и върху кожата ни.

Според учените жените не трябва да се притесняват толкова за размера на дрехите си, колкото за бръчките по лицето, които сладкото причинява. Проучванията сочат, че захарта е най-големият враг на кожата. Остаряването и бръчките се случват, когато кръвната ни захар е прекалено висока. Тогава кожата започва да губи своята еластичност и колаген.

Ето го главния виновник за бръчките (ВИДЕО)

Според някои дерматолози отстраняването на сладкишите от дневното меню ще ни помогне да изглеждаме 10 години по-млади. Така че, колкото и изкушаващо да ни изглежда парчето торта, трябва да се замислим, преди да го изядем цялото.

Друго изследване сочи, че последиците от отказа на сладко са сходни с тези при отказа от наркотици. Хората стават депресирани и губят настроението си за дълго време.

Ето го главния виновник за бръчките (ВИДЕО)

Според учените захарта е символ на любов, защото първата храна, която сме приели като бебета е майчината кърма, която съдържа лактоза или млечна захар. Затова почти няма човек, който да не обича сладко.

Да се променят вкусовете ни изисква време, така че отказването от сладките неща трябва да стане постепенно. А ако не можете напълно да се лишите от сладкото удоволствие в живота, опитайте да го замените с плодове.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ти да видиш

    3 0 Отговор
    А-Ха-ха!
  • 2 Алфа Ромео

    3 0 Отговор
    Организмът има нужда от захар, неслучайно включват системи със глюкоза за подсилване на болни пациенти.
  • 3 Емил

    1 0 Отговор
    Тук става въпрос за захарта от гадните торти вафли и др подобни-глупако-Алфа Ромео