Last news in Fakti

11 Ноември, 2018 18:19 7 719 4

Брошура от 1678 г. обяснява появата на житните кръгове (СНИМКА)

  • брошура от 1678 г.-
  • дявол-
  • обяснява-
  • причина-
  • поява-
  • житни кръгове
Брошура от 1678 г. обяснява появата на житните кръгове (СНИМКА) - 1
Снимка: shutterstock

Потребител на популярната социална мрежа Reddit публикува нещо много интересно, което обяснява появата на житните кръгове.

Снимката, пусната в раздела на сайта, посветен на извънземните, дава доста нетипично обяснение.

Потребителят от Обединеното кралство казва, че наскоро е открил на тавана си рядка брошура, датираща от 1678 г.

Мъжът не повярвал на очите му, когато видял какво се е казвало в нея. Тази стара публикация, наречена "Странни новини от Хертфордшир", се опитвала да обясни странния феномен, който представляват кръговете в житните полета.

Брошура от 1678 г. обяснява появата на житните кръгове (СНИМКА)

Много скептици и праволинейни учени твърдят, че кръгове в полетата започват да се появяват сравнително наскоро, с разработването на автоматични средства за косене на зърнени култури, изобретяването на лазери и други уникални технологии.

Шегаджии, митификатори и любители на славата създават такива рисунки върху култури, представящи ги като произведения на представители на извънземни цивилизации.

Независимо от това, сега виждаме напълно добре, че мистериозните картини из полетата са били наблюдавани преди почти три и половина века, когато такава техника не съществувала дори в човешкото въображение. Вярно е, че тогава за появата на кръговете в полетата не били обвинявани шегаджии, нито извънземни, а дяволът.

Брошура от 1678 г. обяснява появата на житните кръгове (СНИМКА)

Брошурата разказва за един фермер от Хертфордшир, който отглеждал овес. Една нощ мъжът видял от прозореца как полето му било осветено, сякаш било изпълнено с огън. На другата сутрин шокираният англичанин забелязал в културите си идеален и дори огромен кръг — сякаш изкосен от гигантска коса.

Благочестивият човек решил, че са замесени тъмни сили и побързал да каже на селяните — енориашите на местната църква — за случилото се. Слухът за това, което се е случило, се разпространил бързо в района и в резултат на това тази интригуваща информация стига до наши дни под формата на брошура. Никой не се съмнявал, че виновен е Лукавият.

Никой смъртен не може да направи това, се казва в текста, което означава, че дори сто души с коси няма да успеят да окосят такъв огромен кръг на полето през нощта. Освен това всичко било придружено от мистериозно сияние...


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 среднощен

    20 1 Отговор
    Обяснението на "ирационалния" разум ни се струва смешно и наивно.., да чуем тезата на "рационалния"..!?
  • 2 Т.о.ш.и.б.и.я.н

    20 2 Отговор
    На бенчо комбаините го прават тва

    Коментиран от #3

  • 3 среднощен

    9 0 Отговор

    До коментар #2 от "Т.о.ш.и.б.и.я.н":

    Това е солидна теза, колега, заслужава внимание не само от "любящата" съпругата на "Бенчо"..!?
  • 4 Преброяване на бесните язовци

    9 3 Отговор
    Абе Миленче, тази "брошурка" се върти из нета от бая време. Ти от Луната ли падаш?