Last news in Fakti

12 Ноември, 2018 18:48 12 695 10

Приватизатор от времето на прехода с уникална трансформация

  • петко казанджиев-
  • бизнесмен-
  • велико търново-
  • промяна-
  • външен вид-
  • физическа форма-
  • здравословен живот-
  • спортна фигура

Мнозина го питат каква е тайната, с която е постигнал удивителната промяна

Търновският бизнесмен Петко Казанджиев е едно от знаковите лица на прехода, което страни от публичното пространство в последните години. Всички, които го познават обаче, са изумени от физическата му форма, която е далеч от начина, по който е изглеждал в миналото, пише регионалният вестник "Борба".

Бизнесменът, който в ранните години на демокрацията приватизира култовия мотел „Света гора“, вече се гордее с тяло на атлет, видимо е втален и в прекрасна форма. Свалил е близо 30 кг и всички изследвания са му перфектни. Мнозина го питат каква е тайната на подобна спортна фигура, но за пръв път той я разкрива в интервю пред изданието.

„Не вярвах, докато не опитах, но успях да преборя всички болежки с правилно хранене и ходене пеша“, разказва Казанджиев. В момента 55-годишният великотърновец върти няколко книжарници, след препродажбата на хотела си. Само допреди година е бил почти 150 килограма при ръст 185 см и е имал доста здравословни проблеми. „Имах кръвно, захарта ми бе почти 19 и искаха да ме вкарват в болница. Много хора са така — натрупват в ежедневието напрежение, смятат, че могат да го понесат и да си карат така, докато един ден не грохнат или си отидат. Вижте колко млади хора или такива в активна възраст издъхват от няма нищо“, обяснява Петко. Една сутрин станал и решил, че няма повече да кара така и се отдал на здравословен начин на живот.

Започнал с ходене пеша. Първоначално по петнайсетина минути, после постепенно увеличавал преходите, за да стигне до 12 км на ден в момента. Бързо започнал да топи корем и паласки. „Почти изключих месото от менюто си и вече година не посягам към него. Случва се доста рядко да го хапвам и съм много жизнен. Някъде прочетох, че с месото вкарваме, освен холестерол и „лоши соли“, които повреждат костите, пречат на метаболизма и ни затлачват с отрови. Знаете, че повечето животни сега се отглеждат с всякаква химия и антибиотици, които се натрупват в тях и после ги поемаме и ние. Това са ми го казвали много пъти, но не съм го приемал, но сега го усещам по тялото си“, разказва още Казанджиев.

Казанджиев не помни откога не е пил кока-кола или друг вид безалкохолни. Позволява си единствено бяло вино. Постепенно е премахнал и твърдия алкохол. „Даже и да си налея едно малко вече дотолкова съм отвикнал, че не ми се пие и самият организъм не си го иска. За мен това е регулаторът ми. Като не ми се пие и тялото не го иска — не го насилвам“, допълва той. След като свалил драстично килограми, все пак започнал да си позволява да похапва и въглехидрати вечер. Напук на останалите диети. Консумира картофи, ориз, даже сладко, но не прекалява с количествата. „Няма човек, който да не ме пита как съм свалил килограми и как се чувствам. Допреди няколко години бях доста пълен и животът ми бе друг, но с новия режим се подмладих и даже да се случи някой път да пропусна ходенето пеша, ми е криво и тялото вече само си го иска“, обобщава Петко Казанджиев.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 tapanar4o

    74 5 Отговор
    Айде намерете си нещо по-интересно.Стига с тези евтини реклами на залезли мутри.
  • 2 дискриминация

    39 2 Отговор
    още един с изпрана биография ахауахай, съвестта ще те бодне скоро споко
  • 3 Боко

    28 0 Отговор
    Покажи да видим какъв шопар си бил!
  • 4 как е

    23 0 Отговор
    За храната и разходките ОК.Но за коврите нищо не казва.И те дават жизнена сила , но и много стресират.
  • 5 ИЯО

    12 0 Отговор
    Добре си засега. Догодина пак се пусни по вестниците да те видим какъв глиган си станал.
    /Не си подарявай широките дрехи. Може да ти потрябват пак./
  • 6 LDS4

    8 2 Отговор
    познавам човека и мога да кажа за килограмите става въпрос наистина беше направо прасе много дебел добре се е справил с тялото си работих за него още когато ремонтираше хотела след като го беше купил наистина беше прасе много дебел а колко са му легални бизнесите сам той си знае хотела на хълма Света гора го купи когато беше съветник на кмета във В.Търново разправяха че гое взел на безценица така че сами си правете изводи но за килограмите още един път гарантирам наистина беше много дебел направо прасе
  • 7 Болярка

    9 0 Отговор
    Ами операция за отстраняване на висящата кожа правил ли е?! Тъй де , трябва всичко да знаем , щом е за реклама!!!
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 кви са тия глупости

    6 0 Отговор
    Боли ме за здравословното състояние на някакъв далавераджия, не е единствения, който е минал на диета и е свалил килограми.
    Това платена статия ли е?
  • 10 гощо

    2 3 Отговор
    Масово хората смятат че бялото вино е някакво диетично питие,особено жените много се заблуждават. А то е пълно с захар и няма общо с диетично питие. Една водка или джин е в пъти по диетично.