Last news in Fakti

5 Юни, 2019 15:18 11 248 11

Известна личност ходи всеки месец на гроба на Желю Желев

  • жельо желев-
  • гроб-
  • николай дойнов-
  • водещ-
  • новини-
  • журналист-
  • политик

Популярен ТВ водещ посещава гроба на големия политик

Известна личност ходи всеки месец на гроба на Желю Желев - 1
Снимка: БГНЕС

Същинска изненада е кой е човекът, който най-често посещава гроба на Желю Желев. Това не е някой от членовете на семейството на първия ни демократично избран президент, а звездата на Нова телевизия - Николай Дойнов. Няма месец, в който журналистът да е пропуснал да занесе цветя пред паметника на философа, когото има за духовен баща и под чието наставничество е израсъл, твърди lupa.bg.

Истинският баща на Ники Дойнов починал, когато той бил само на 7 години. Семейството било близко с Жeлеви и бъдещият президент играл огромна роля във възпитанието и оформянето на характера на журналиста. Като дете Ники Дойнов бил чест гост в дома на Желю Желев заедно с майка си и брат си. Бъдещата звезда на Нова телевизия бил много близък със Станка – дъщерята на Желеви. Тя е само с две години по-голяма от него и идеално си пасвали в игрите.

„Като се съберяхме, не оставаше необърсан прах вкъщи. Всичко помитахме с дрехи, навсякъде се въргаляхме”, споделя Станка Желева. Познати на Дойнов разказват, че Желю постепенно поел ангажимента да дава бащински съвети на бъдещия журналист, тъй като нямало кой друг да го направи. Тъй като Ники бил чест гост в дома му, Желев с годините започнал все повече да си общува с него, да обсъждат различни проблеми и по този начин се превърнал в една от най-важните фигури в живота му. Самият Дойнов не отрича, че Желев е изиграл огромна роля за него в периода на израстването му. Той и до днес пази топли спомени от познанството си с него и сега, когато самият той е вече баща, често отивал на гроба му, за да потърси духовна подкрепа.

Известна личност ходи всеки месец на гроба на Желю Желев
Снимка: БГНЕС


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Николай Дойнов

    6 38 Отговор
    Ходя да препикавам теменужките
  • 2 Псевдо

    6 20 Отговор
    Дисидента, Зелев, а Т.Ж. Му дал апартамен на Пъпа! Книжката, хотът ,на Желю Желев, на става за четене! Митеран му е силният момент, но на сУшоар, взехме да казваме сЕшуар! Нищо! Поне Франсоа Митеран, е признал приносът, на България, към световната цивилизация! Защо, не съм франкофон, няма, или има? Улица, на името на Митеран?! Ааа, сетих се! Да не обидиме руснаците! Трябва да има Булевард, в София, с паметна плоча, за Митеран и думите му! Борисовввв, влез в час! Никой не уважава мижитурки! Бий, за да те уважават!
  • 3 ХХХХХХ

    24 26 Отговор
    Ако не беше Ж.Желев, светла му памет, сега от България щеше да остане един катун бедуини. Той възстанови някои несправедливости и само за това заслужава почит и уважение.

    Коментиран от #9

  • 4 среднощен

    39 4 Отговор
    Ники Дойнов е един от малкото стойностни журналисти в българския ефир... Отношението към покойните в голяма степен говори за моралните ценности на човека.
  • 5 Bulba

    19 7 Отговор
    На местото на Ж .Желев трябваше да е д- р Петър Дертлиев! Тогава съдбата на България и Българите щеше да е друга! Желев беше първата голяма грешка на СДС! Той беше избран с подкрепата а БСП ?
  • 6 Обикновен човек

    14 28 Отговор
    Мен ако питате този гроб не заслужава да е в България изровете му кокалите и ги разпръснете в любимата му Америка .Това се отнася и за тленните останки на Бойко когато предаде духа си на дявола .
  • 7 Българин

    29 3 Отговор
    ЗА ПРОСТАКА ПОЧИВЕН ДЕН НЯМА , И СМЪРТТА НА ЧОВЕК НЕ ГИ СПИРА , ПРОСТАЩИНАТА СЕ Е ЗАСЕЛИЛА ДЪЛБОКО В ТЯХ , ТА ЗАТОВА СМЕ НА ТОВА ПОЛОЖЕНИЕ!

    Коментиран от #8

  • 8 моряк

    19 0 Отговор

    До коментар #7 от "Българин":

    Прав си много простаци много нещо!!!!
  • 9 Хаджи хаджи Българин

    2 1 Отговор

    До коментар #3 от "ХХХХХХ":

    Нанася, големият, платен Соросоид! Блажени са вярвщите!
  • 10 гуньо простия

    1 1 Отговор
    Желю, Станка, Пенка, Митьо, Ветко, Бончо, Цончо, Стайко - елит..........
  • 11 Един от всички

    2 3 Отговор
    Спомням си последното интервю на Ж.Ж, не искам да му изписвам името, излъчено две седмици преди да умре, в което каза, че неуспялата декомунизация в България се дължажала на закъснялото разформироване на ТКЗС-тата, защото видиш ли те били опората на БСП във властта. Сещам се и за едно радиопредаване от '99-та, в което пък каза, че ликвидирането им не е негово дело и такова на СДС и никой нормален човек не би направил такова нещо. Объркани мисли, на объркан човечец, оказал се случайно на гребена на вълната, но това му бяха думите.
    Отделен е въпросът, че без Людмила Живкова книгата му надали щеше да види бял свят в ония времена.
    Та толкова за "дисидента" Ж.Ж и всекиму според заслуженото.