Last news in Fakti

1 Юли, 2019 13:52 11 257 18

Сензационна версия за ослепяването на Ванга

  • ванга-
  • пророчица-
  • ослепяване-
  • сляпа-
  • документален филм-
  • разкритие

Нови разкрития за Ванга бяха показани в документалния филм на режисьора Стоян Петров - "Ванга - човек и феномен"

Сензационна версия за ослепяването на Ванга - 1
Снимка: БГНЕС

Джаки Кенеди е търсила Ванга след убийството на съпруга си - американския президент Джон Кенеди, за да я пита кой е убиецът му. Това твърди в документалния си филм режисьорът Стоян Петров "Ванга - човек и феномен", чиято премиера препълни столичната зала 1 на НДК.

23 години след кончината на Вангелия Гущерова става ясно, че тя е била посещавана не от един и двама големи политици от цял свят. Според информация на близките ѝ, след убийството на Джон Кенди неговата вдовица Жаклин долетяла до Югославия, за да се срещне с петричката пророчица. Властите в България обаче не разрешили на баба Ванга да напусне страната и така срещата между двете жени така и не се състояла.

В документалната лента има кадри от срещата ѝ с индийския духовен учител Сатя Сай Баба, който идва да посети Вангелия в дома ѝ. Какво са си казали двамата обаче, така и не става ясно. За премиерата на лентата у нас бе политикът и шахматист Кирсан Илюмжинов, който е и един от вдъхновителите за създаването на филма. Бившият игумен в Роженския манастир "Йоан Богослов" също разкрива подробности около приятелството си с Ванга.

Филмът "Ванга - човек и феномен", който е с продължителност от 50 минути, започва с интервю със сина на първия братовчед на Ванга. Той изяснява някои факти около живота ѝ и заявява, че не в Струмица, както е посочено в паспорта ѝ, а в селото до него - Ново село, е родена пророчицата. Той показва руини от родната ѝ къща и споделя, че не ги маха от двора си, защото много хора идват и си взимат късчета от тях за сувенири.

Версията за ослепяването на пророчицата, показана във филма, също е малко по-различна. В нея се казва, че буря не я вдига във въздуха, а отнася само забрадката ѝ. Всъщност нещо свръхестествено се случва с нея и тя загубва зрението си.


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 24 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Bahti

    15 9 Отговор
    Ае стига Глупости! Достатъчно са ни.
  • 2 El chochone

    12 35 Отговор
    Бе наш комуноидна шарлатанка си е била.
  • 3 Вангелия Гушерова

    25 28 Отговор
    Ке изберете един шафьор на самолет, цел свет ке ви се смее.

    Коментиран от #16

  • 4 Мистик

    15 6 Отговор
    Публикувано във факти.бг: В документалната лента има кадри от срещата ѝ с индийския духовен учител Сатя Сай Баба, който идва да посети Вангелия в дома ѝ. Какво са си казали двамата обаче, така и не става ясно.
    .
    .
    Е що нямало ли е преводач или са си говорили на индийски, че според мен малко вероятно индиеца да е знаел български?

    Коментиран от #6

  • 5 Шабиха

    19 4 Отговор
    Търсили са "жута маймуна", без да знаят, че тя ще почне да управлява България чак през 2009 г.
  • 6 Реалист

    11 4 Отговор

    До коментар #4 от "Мистик":

    Стояли са мълчаливи един до друг щото са си общували телепатично, хахахаха... След което индиеца е напуснал България щото имало твърде много от изгонената най-низша индийска секта на недосегаемите(циганите) до които никой не трябвало да се докосва за да не се омърси.
  • 7 Елена

    29 4 Отговор
    Няколко пъти съм се срещала с нея.
    Всичко,което ми е казала стана точно така.
    Благодарна съм на съдбата,че ме срещна с тази жена.
    За мен е малко да се каже,че е светица.
    Гледах филма,не ме очарова.
    Има много повече неща,които могат да се кажат.
    Ако някой журналист пожелае да чуе какво знам за нея с удоволствие ще разкажа.
    За мен тя е свята и чиста жена, феномен...
    Прекланям се пред нея...
    Нека Бог да я закриля .
    Нека има светлина по пътя на душата си.
  • 8 среднощен

    4 4 Отговор
    "...Всъщност нещо свръхестествено се случва с нея и тя загубва зрението си." ; Много хора не вярват в свръхестествени неща, а повечето от тези които вярват, вярват неправилно..! Когато допуснем, че съществува битие след смъртта, винаги достигаме до идеята за Бог..!! Кой може да ни открие какво е в "отвъдното", ако не Този, на Когото е най-присъщо да има Вечен живот..!? Този Който Е вложил в нас "идеи" по-големи от рамките на живота ни във времето..! Приемем ли "феномена Ванга" ще трябва да приемем и битието на Бога! Духовните сили, които са ѝ служели или по-точно казано, на които тя е служила трябва да имат "Причина" на битието си..!!
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Антони Лазаров

    8 17 Отговор

    До коментар #9 от "Main Fürher":

    Подкрепям този коментар...а на мен хора,които са се интересували повече са ми казвали ,че е била изнасилена и ослепена като момиче.Тези с бурята са ги чували и малките деца.

    Коментиран от #11

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 876 так

    5 0 Отговор
    Индиеца чудесно е владеел санскрит, който е много близък и със днешния български.
  • 14 Верно е

    1 2 Отговор
    И Ванга е казала на Джаки: "Един дето не го обича много."
  • 15 ай де бе

    4 1 Отговор

    До коментар #9 от "Main Fürher":

    Ха,ха ти изби рибата с глупости, бе! Докажи ми сами едно нещо от тоя неща и щи дам пет лева.
    Например - че през 1968 година, България губи 2 милиарда долара след като ги инвестира в Либия но по нареждане на СССР...,или, че в къщата на баба Ванга е имало микрофони и друга техника която е била сложена в къщата й с цел да се следи всичко каквото казва.
  • 16 Овен

    1 0 Отговор

    До коментар #3 от "Вангелия Гушерова":

    Такъв малоумен идиот като теб няма в цял свет,хахахаааа...
  • 17 Гост

    1 0 Отговор
    Браво майн, браво фюрер! Само че историята с 2-та милиарда долара не е оттогава, а след войната на САЩ в Ирак през 2003, когато Джордж Буш приканва всички, които имат вземания от Ирак, да се откажат от тях, че държавата били зле от войната (причинена от самите тях). А една от основните причини нашите медсестри да бъдат обвинени и затворени в Либия са именно 2 млрд. долара, които Кадафи-то е имал да ни дава. Когато го ликвидират, САЩ пак излизат със същия номер - да се откажем от финансови претенции, че Либия била зле, докато те, заедно с франсетата му обират парите от банките.
  • 18 Приятел на България и други каки

    1 0 Отговор
    За мен Ванга е дар от БОГ и жокер от живота !
    Истинската причина за тва че е била сляпа, всъщност не е някоя банда от супер мега опасни мафиоти или мафиотки !
    Истинската причина е че е нямало замесени хора, така е станало заради някакво торнадо !