Един нестандартен начин за приготвяне на пържоли, които се получават изключително вкусни, крехки и сочни. Отнема доста време, но чакането определено си струва.
Необходими продукти:
1/2 кисела зелка
500 гр. свински вратни пържоли
1/2 ч.л. черен пипер
1/2 ч.л. червен пипер
1/2 ч.л. кимион
Начин на приготвяне:
Отделете листата кисело зеле. Смесете подправките. Поръсете всяка пържола със сместа от подправки, след което я увивате в листата от кисело зеле възможно най-стегнато.
На дъното на гювеч слагате 2 листа кисело зеле, а върху тях нареждате завитите пържоли. Добавете в гювеча ¼ чаена чаша зелев сок. Сложете гювеча в студена фурна. След като сложите гювеча с пържолите във фурната включете на 220 градуса и след като достигне температурата, намалете на 180 градуса и ги оставете още минимум час.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 Русенец
Коментиран от #2, #3
10:08 03.12.2019
2 Софиянеца
До коментар #1 от "Русенец":
Не ще си вземеш 20годишно отлежало свинско от германския резерв!10:10 03.12.2019
3 Този коментар е премахнат от модератор.
4 шеф доктор
До коментар #3 от "Просто гост":
При този вариант требе да се пече най-малко 2,5 часа. на 150 градуса.10:51 03.12.2019
5 Телефончету
11:22 03.12.2019
6 СВТ40 ссср
Коментиран от #7
12:02 03.12.2019
7 Язи увеке
До коментар #6 от "СВТ40 ссср":
Га си ям свиня се моум да нема игла12:35 03.12.2019
8 Убодената
12:59 03.12.2019
9 Дулитъл
23:22 03.12.2019
10 Тодора 9
15:23 04.12.2019
11 Азз
17:55 04.12.2019