ФАКТИ.БГ

Рецепта на деня: Крехки пържоли в зелев лист

Чудесно зимно ястие

Публикувана: 3 Декември, 2019 10:05
11 КОМЕНТАРА | ВИДЯНА 3801
Рецепта на деня: Крехки пържоли в зелев лист
Снимка: Shutterstock
ШРИФТ ПЕЧАТ
Вашата оценка:
Оценка 4.1 от 14 гласа.

Един нестандартен начин за приготвяне на пържоли, които се получават изключително вкусни, крехки и сочни. Отнема доста време, но чакането определено си струва.

Необходими продукти:

1/2 кисела зелка

500 гр. свински вратни пържоли

1/2 ч.л. черен пипер

1/2 ч.л. червен пипер

1/2 ч.л. кимион

Начин на приготвяне:

Отделете листата кисело зеле. Смесете подправките. Поръсете всяка пържола със сместа от подправки, след което я увивате в листата от кисело зеле възможно най-стегнато.

На дъното на гювеч слагате 2 листа кисело зеле, а върху тях нареждате завитите пържоли. Добавете в гювеча ¼ чаена чаша зелев сок. Сложете гювеча в студена фурна. След като сложите гювеча с пържолите във фурната включете на 220 градуса и след като достигне температурата, намалете на 180 градуса и ги оставете още минимум час.

Поставете оценка на статията:
Оценка 4.1 от 14 гласа.

Въвеждане на коментар към статията
Име :


Напишете кода от картинката
Визуална кептча
Коментар:
Коментари към статията
Русенец
1 Отговор
Прощавайте, не разбрах, свинските пържоли със свинска чума ли да са или с игла?

Коментиран от #2, #3


Оценка:
-5 +16

Софиянеца
2 Отговор

До коментар #1 от "Русенец":


Не ще си вземеш 20годишно отлежало свинско от германския резерв!

Оценка:
-3 +18

3
Този коментар е премахнат от модератор
шеф доктор
4 Отговор

До коментар #3 от "Просто гост":


При този вариант требе да се пече най-малко 2,5 часа. на 150 градуса.

Оценка:
-0 +7

Телефончету
5 Отговор
Нямам гювеч, един,, шизу,, ми го счупи...!

Оценка:
-1 +5

СВТ40 ссср
6 Отговор
Изобщо не е . Кога ще научите българите да постят и да се молят. Съдбата на всички зависи от това .

Коментиран от #7


Оценка:
-6 +1

Язи увеке
7 Отговор

До коментар #6 от "СВТ40 ссср":


Га си ям свиня се моум да нема игла

Оценка:
-1 +2

Убодената
8 Отговор
Искааааам искааам с иглаа мисоо мисоо мисоо

Оценка:
-3 +3

Дулитъл
9 Отговор
Да,Да ама се оглеждайте за мед. игли в свинските вратни пържоли!

Оценка:
-0 +2

Тодора 9
10 Отговор
Контрол и глоби или ще пробутат месото с африканската чума за празниците.....рши

Оценка:
-2 +2

Азз
11 Отговор
Рецептата е добра , правил съм го в йена глас с капак и накрая махам капака и започвам леко зелето. А до предишните коментари ... :)

Оценка:
-2 +1

ФАКТИ.БГ не толерира обидни коментари и спам. Некоректни коментари ще бъдат изтривани. Такива са тези, които съдържат нецензурни изрази, лични обиди и нападки, заплахи; нямат връзка с темата или са написани изцяло на език, различен от български.

-->
Ловци на бисери
Венци Стефанов
Собственикът на „Славия“ Венци Стефанов коментира най-старото столично дерби
Феновете на Левски са наркомани"

Още бисери