Last news in Fakti

3 Декември, 2019 10:05 6 067 11

Рецепта на деня: Крехки пържоли в зелев лист

  • пържоли-
  • зелев лист-
  • кисело зеле-
  • какво да сготвя

Чудесно зимно ястие

Рецепта на деня: Крехки пържоли в зелев лист - 1
Снимка: Shutterstock

Един нестандартен начин за приготвяне на пържоли, които се получават изключително вкусни, крехки и сочни. Отнема доста време, но чакането определено си струва.

Необходими продукти:

1/2 кисела зелка

500 гр. свински вратни пържоли

1/2 ч.л. черен пипер

1/2 ч.л. червен пипер

1/2 ч.л. кимион

Начин на приготвяне:

Отделете листата кисело зеле. Смесете подправките. Поръсете всяка пържола със сместа от подправки, след което я увивате в листата от кисело зеле възможно най-стегнато.

На дъното на гювеч слагате 2 листа кисело зеле, а върху тях нареждате завитите пържоли. Добавете в гювеча ¼ чаена чаша зелев сок. Сложете гювеча в студена фурна. След като сложите гювеча с пържолите във фурната включете на 220 градуса и след като достигне температурата, намалете на 180 градуса и ги оставете още минимум час.


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 15 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Русенец

    16 5 Отговор
    Прощавайте, не разбрах, свинските пържоли със свинска чума ли да са или с игла?

    Коментиран от #2, #3

  • 2 Софиянеца

    18 3 Отговор

    До коментар #1 от "Русенец":

    Не ще си вземеш 20годишно отлежало свинско от германския резерв!
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 шеф доктор

    7 0 Отговор

    До коментар #3 от "Просто гост":

    При този вариант требе да се пече най-малко 2,5 часа. на 150 градуса.
  • 5 Телефончету

    6 1 Отговор
    Нямам гювеч, един,, шизу,, ми го счупи...!
  • 6 СВТ40 ссср

    1 6 Отговор
    Изобщо не е . Кога ще научите българите да постят и да се молят. Съдбата на всички зависи от това .

    Коментиран от #7

  • 7 Язи увеке

    2 1 Отговор

    До коментар #6 от "СВТ40 ссср":

    Га си ям свиня се моум да нема игла
  • 8 Убодената

    3 3 Отговор
    Искааааам искааам с иглаа мисоо мисоо мисоо
  • 9 Дулитъл

    3 0 Отговор
    Да,Да ама се оглеждайте за мед. игли в свинските вратни пържоли!
  • 10 Тодора 9

    3 2 Отговор
    Контрол и глоби или ще пробутат месото с африканската чума за празниците.....рши
  • 11 Азз

    1 2 Отговор
    Рецептата е добра , правил съм го в йена глас с капак и накрая махам капака и започвам леко зелето. А до предишните коментари ... :)