ФАКТИ.БГ

Рецепта на деня: Свинско по ловджийски

Вкусно ястие с месо и зеленчуци

Публикувана: 26 Февруари, 2020 10:05
7 КОМЕНТАРА | ВИДЯНА 7036
Рецепта на деня: Свинско по ловджийски
Снимка: Shutterstock
ШРИФТ ПЕЧАТ
Вашата оценка:
Оценка 3.4 от 17 гласа.

Страхотна рецепта от българската национална кухня, подходяща за по-хладните дни.

Необходими продукти:

600 гр. свинско месо

50 гр. бекон

1 малка глава лук

1 морков

1 зелена чушка

1 червена чушка

3-4 гъби

1 скилидка чесън

дафинов лист

1 с.л. доматено пюре

1½ с.л. брашно

¼ връзка магданоз

сол

черен пипер

40 гр масло

30 мл. олио

зеленчуков бульон

Начин на приготвяне:

Почистете добре месото от жилите и го нарежете на кубчета. Овкусете със сол и черен пипер и го запечатайте на котлон в 20 мл олио, като на няколко пъти доливате по 50 – 70 мл бульон, за да стане по-крехко месото.

След около 20 мин добавете и бекона, нарязан на парчета, и оставете да се готви още 10 – 15 минути с още малко масло и зеленчуков бульон.

Междувременно в отделен тиган загрейте 20 мл от останалото олио и запържете наситнения лук, след което добавете чушките и гъбите, нарязани на едро. Постепенно прибавете половината масло, накълцания чесън и дафиновия лист.

Щом зеленчуците омекнат, сложете доматеното пюре и долейте 300 мл зеленчуков бульон. Разтворете брашното в малко вода и сгъстете с него соса. Подправете със сол и черен пипер. Готовото вече месо прибавете в тигана със зеленчуците и соса.

При сервиране на свинското по ловджийски го полейте обилно със соса. Поднесете с гарнитура от сварен ориз и пресни краставици.

Поставете оценка на статията:
Оценка 3.4 от 17 гласа.

Въвеждане на коментар към статията
Име :


Напишете кода от картинката
Визуална кептча
Коментар:
Коментари към статията
Johansson
1 Отговор
Като истрепаха прасетата как да си го позволим.

Коментиран от #5, #7


Оценка:
-4 +22

Браво
2 Отговор
А така-да си дойдем на думата...в свинското е истината! И с тази манджа и килце домашно червено винце ще е приказка...

Оценка:
-0 +19

Смит
3 Отговор
Няма ли съчми, не е по ловджийски.

Оценка:
-0 +14

4
Този коментар е премахнат от модератор
Ами неграмотно прасе
5 Отговор

До коментар #1 от "Johansson":


Кво да каже, вий малки прасета ли сте, яжте друго тогава..! На такава хубава рецепта , като не можеш да кажеш нещо хубаво.. чисти,, нещо,, и гледай...!

Оценка:
-5 +2

грип
6 Отговор
Свинско понеже няма, новото меню е: ловджия по свински.

Оценка:
-1 +8

Бай хой
7 Отговор

До коментар #1 от "Johansson":


Що ве зетя на тиквата е сключил сделка в хамерика за свинско мЯсо на стойност един милиЯрд. Ще ни захранва с години от хамериканския резерв.

Оценка:
-3 +9

ФАКТИ.БГ не толерира обидни коментари и спам. Некоректни коментари ще бъдат изтривани. Такива са тези, които съдържат нецензурни изрази, лични обиди и нападки, заплахи; нямат връзка с темата или са написани изцяло на език, различен от български.

Ловци на бисери