Една рецепта, с която ще впечатлите и най-изискания вкус.
Необходими продукти:
2 бр. пилешки гърди
сол
черен пипер
50 г меко козе сирене
За соса:
1 ч.ч. течна сметана
1 с.л. масло
2 ч.л. брашно
сол
черен пипер
1 с.л. каперси
1 ч.л. лимонова кора -
Начин на приготвяне:
Нарежете гърдите наполовина по ширина, поставете между стреч фолио или пергаментова хартия, притиснете и разточете с точилка, докато пилешкото стане с дебелина дебелина около 1 и 1/2 см.
Подправете едната страна леко със сол и черен пипер.
Завъртете подправената страна надолу и използвайте шпатула, за да разнесете меко козе сирене върху другата страна.
Навийте пилешките руладини и плънката, и поставете със зашитата или закрепена с клечки за зъби страна надолу върху хартията за печене в тавата.
Поставете така подредените пилешки вретена във фурна и гответе за 35 минути.
През това време пригответе сметановия сос.
Поставете тиган със сос на средносилен огън. Добавете маслото, когато се разтопи, добавете брашното или царевичното нишесте и разбийте до гладкост. Бавно добавете сметана, докато разбърквате. Когато кремът се сгъсти малко, изключете котлона.
Добавете прясно смлян пипер, няколко щипки сол и лимонова кора.
Добавете каперси и отново подгрейте преди сервиране. Ако сосът се сгъсти твърде много, просто добавете малко повече сметана, за да го разредите. Поднесете със свежа салата.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 нервен ( разбивача на тролове )
16:11 28.03.2020
2 Готвач
16:18 28.03.2020
3 хаберих
16:23 28.03.2020
4 Лора
Коментиран от #6
17:01 28.03.2020
5 джедай
17:10 28.03.2020
6 Ако не е тайна
До коментар #4 от "Лора":
Колко кила си Лора?17:15 28.03.2020