Качамакът, роднина на румънската мамалига и италианската полента, заема заслужено място в сърцата на мнозина. Прекрасно е да събудите семейството си с аромата на запечен качамак с масло и сирене, но в тази му версия може да го сервирате и като късен обяд, пишат в кулинарната книга "Изкуството на истинската храна".
Необходими продукти:
1 чаша царевичен грис
2 чаши вода
1 чаша листа от спанак
100 г бяло сирене
7-8 маслини
2-3 печени червени чушки
3 с. л. масло
сол на вкус
Начин на приготвяне:
Сварете царевичния грис на среден огън в леко подсолена вода, бъркайки с дървена шпатула, докато сместа започне да се отделя от стените на съда.
Междувременно загрейте фурната до 200 градуса. Излейте в плитка тавичка, като преди това разбъркате с пресните листа от спанак. Отгоре наръсете сиренето и украсете с половинките маслини и чушките на ивички.
Запечете на силна фурна за 20 мин. и преди сервиране залейте със сгорещеното масло и поръсете с пресен лук.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 мечо
Коментиран от #4, #9
10:06 29.03.2020
2 Злата помака
10:08 29.03.2020
3 Авеее
10:08 29.03.2020
4 Този коментар е премахнат от модератор.
5 радиоточка
10:11 29.03.2020
6 Този коментар е премахнат от модератор.
7 Този коментар е премахнат от модератор.
8 Този коментар е премахнат от модератор.
9 Този коментар е премахнат от модератор.
10 Тома Неверни
10:18 29.03.2020
11 цумбрум
10:20 29.03.2020
12 юнак с калпак
10:24 29.03.2020
13 Този коментар е премахнат от модератор.
14 Johansson
10:51 29.03.2020
15 Този коментар е премахнат от модератор.
16 Този коментар е премахнат от модератор.
17 Този коментар е премахнат от модератор.
18 Този коментар е премахнат от модератор.
19 Този коментар е премахнат от модератор.
20 Този коментар е премахнат от модератор.
21 Този коментар е премахнат от модератор.
22 ИМПЕРИАЛИСТ
13:16 29.03.2020
23 Лични,че някой не е хранил животни
14:02 29.03.2020
24 боцмана
20:40 29.03.2020