Крем брюле е един от най-изисканите и ефирни кремове. Този невероятен десерт може да се приготвя по няколко начина, но всички те включват така характерното „обгаряне“ на захарта, която придава уханна и хрупкава коричка на крема, пише az-jenata.bg. Ето как да го приготвите по класическа рецепта:
Необходими продукти:
4 яйца
600 мл прясно мляко
50 г кафява захар
1 чаша течна сладкарска сметана
1 течна ванилия
Начин на приготвяне:
Разделете жълтъците от белтъците. В тенджерка смесете прясното мляко и захарта. Сложете на тих огън млякото да се сгрее, докато захарта се разтопи напълно. Разбийте жълтъците с миксер в отделна купичка. Долейте към тях сметаната и разбийте с миксер.
След като сте разбили яйцата със сметаната, много бавно излейте тази смес към млякото, за да не се сготвят или пресекат яйцата. Бъркайте непрекъснато. Междувременно прибавете и ванилията. След като всичко е добре смесено разпределете сместа в подходящи за крем брюле керамични купи.
Печете в загрята на 150 градуса фурна за около 30 минути или до готовност. Препоръчително е да печете върху тава с вода, за да се увеличи влажността във фурната. Печете, докато кремът брюле хване кафява коричка. Извадете от фурната и охладете напълно.
Преди да сервирате крема поръсете с още малко кафява захар и запечете отново във фурната за постигане на брюле ефекта. Ако имате газова горелка още по-добре.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 Този коментар е премахнат от модератор.
2 элфой
10:29 30.03.2020
3 основното къде е
10:46 30.03.2020
4 приятелски съвет
10:53 30.03.2020
5 Лора
Коментиран от #8
11:22 30.03.2020
6 брюлето
11:46 30.03.2020
7 Георги
11:57 30.03.2020
8 Аман
До коментар #5 от "Лора":
От тъпите ти коментариКоментиран от #14
12:37 30.03.2020
9 Този коментар е премахнат от модератор.
10 Този коментар е премахнат от модератор.
11 Тираджия
15:06 30.03.2020
12 въпросче
18:58 30.03.2020
13 Кори Гофф
19:00 30.03.2020
14 Иди при майка си тогава
До коментар #8 от "Аман":
Че двете бяхте много ,,добър,,тандем..!(Завистлива дърта ,,циганка,,си цял живот .!21:33 30.03.2020