Last news in Fakti

30 Март, 2020 16:05 9 021 4

Рецепта за вечеря: Хрупкави пролетни рулца

  • пролетни рулца-
  • азиатска кухня-
  • месо-
  • зеленчуци-
  • какво да сготвя

Азиатски вкус на трапезата

Рецепта за вечеря: Хрупкави пролетни рулца - 1
Снимка: Shutterstock

Пролетните рулца са изключително популярно предястие в Азия. А домашно направени, те са несравними по вкус с тези от ресторантите. Лесни и бързи за приготвяне и след като сте ги направили веднъж, бързо ще започнете да използвате въображението си за разнообразяване на рецептата.

Необходими продукти:

12 оризови кори (или кори за баница)

2 с. л. олио

1 връзка пресен лук, нарязан на ситно

1 скълцана скилидка чесън

1 ч. л. настърган джинджифил или смлян

1 голям морков, нарязан на тънки пръчици или настърган

1 голяма тиквичка, нарязана на пръчици

1 червена чушка, нарязана на пръчици

½ ч. ч. сварено нарязано пилешко месо (по желание)

1 ч. ч. соеви кълнове,

4 с. л. соев сос

1 яйце за намазване

олио за пържене

Начин на приготвяне:

В загрятото олио сложете зеления лук, нарязаната зелена люта чушка с отстранени ципи и семки, чесъна и джинджифила. Запържете ги за 30 сек. на силен огън. Прибавете моркова, тиквичката и червената чушка. Пържете още 2-3 мин. Добавете месото, по желание.

Отстранете от огъня тигана със зеленчуците и прибавете соевите кълнове и соевия сос. Всичко се разбърква добре.

Сложете оризовите кори една по една между две мокри кърпи за около минута, за да омекнат, и ги навийте на стегнати рула с лъжица от плънката. Намажете с разбитото яйце.

Пържете рулцата в маслена баня по 2-3 наведнъж, докато станат хрупкави и се зачервят. Отцедете ги върху кухненска хартия и сервирайте веднага със соев или чили сос.

За да не се разпръскват рулцата при пържене, слагайте по-малко плънка, намажете корите с яйце и не пържете в прекалено горещо олио.


Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Подготвена съм и тук

    2 0 Отговор
    Полуфабрикати съм купувала много пъти ,немски мисля ,че бяха,с различни пълнежи ,страшни са ,обожавам ги.с оризови предполагам ще станат по хубави или фини кори...!!
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Мими Ралева

    0 0 Отговор
    Хрупкави пролетни рулца на колелца.