ФАКТИ.БГ

Рецепта за вечеря: Пилешки шишчета на фурна

Вкусно и здравословно

Публикувана: 5 Април, 2020 16:10
13 КОМЕНТАРА | ВИДЯНА 6500
Рецепта за вечеря: Пилешки шишчета на фурна
Снимка: Shutterstock
ШРИФТ ПЕЧАТ
Вашата оценка:
Оценка 3.4 от 17 гласа.

По принцип, шишчетата са специалитет за барбекю. Но днес ви предлагаме една рецепта, която е изключително подходяща за домашни условия. Стават сочни и крехки и вървят чудесно както с бира, така и с бяло вино.

Необходими продукти:

500гр пилешко филе
3 големи зелени чушки
3 глави стар лук
1 тиквичка
2 домата
сол
черен пипер
червен лют пипер
зехтин
дървени пръчици за шишчета

Начин на приготвяне:

Нарежете пилешкото на кубчета и го овкусете с подправките. Разрежете лука наполовина и го разделете на люспи. Чушката нарежете на едри правоъгълни парчета, доматите и тиквичката - на филийки с дебелина около 1см. Зеленчуците не се овкусяват предварително.

Започнете да правите шишчетата, като редувате съставките: лук, чушка, месо, тиквичка, домат. След като са готови, ги посолете леко и намажете със зехтин, тъй като пилешкото месо е сухо и няма мазнина. Готовите шишчета сложете в тавичка и печете около 35 минути на 200 градуса, като ги обръщате от време на време.

Поставете оценка на статията:
Оценка 3.4 от 17 гласа.

Въвеждане на коментар към статията
Име :


Напишете кода от картинката
Визуална кептча
Коментар:
Коментари към статията
Агнешко кога ще изкарват по магазините
1 Отговор
или нямаме овцевъдство ?

Оценка:
-2 +9

Хубава рецепта
2 Отговор
Ще го ядеш ако скоро не изчезне от магазините.Господ да пази кокошките от птичи грип иначе няма да има нито яйца нито будчета.

Оценка:
-7 +13

Някой си
3 Отговор
А птичи грип де :)
Вениииии :)

Оценка:
-4 +8

4
Този коментар е премахнат от модератор
електрошок
5 Отговор
Е,Т ВА Е РЕЦЕПТА. Моята много ги завърта таквизи. Но без червен лют пипер.

Оценка:
-4 +6

Е не така
6 Отговор
Абе, като сме под карантина го ударихте само на плюскане и е.ане! Споделете за прочетена книга или как занимавате децата ,извън битовизмите. Де що във форум вляза само кой какво готви и колко килограма е качил.

Коментиран от #9


Оценка:
-6 +7

цербер
7 Отговор
6-ти,много се смях,така е,както го описваш! Не само кой колко е качил,ами и как се е снимала,какви са й телесните дадености,има ли пальто от норки ,има ли си нов любовник и т.н. простотии и шантавости.

Оценка:
-2 +6

Емил
8 Отговор
Венче, какви са тези рецепти по време на Велики пости?! Безбожница, такава!!! Коронавирусът дебне за такива грешници!

Оценка:
-5 +8

Ааа що така бре пич
9 Отговор

До коментар #6 от "Е не така":


А пиенето що го пропусна бе човек...Моя съснд ми вика така..Митре,ако Боко увеличи още карантината-от пиене ще умрем повече хора отколкото от короновиросо...

Коментиран от #10


Оценка:
-0 +6

Мярката му е майката
10 Отговор

До коментар #9 от "Ааа що така бре пич":


Изобщо не съм го пропуснал. По нашия край плюскането включва преди всичко неумерена употреба на пиене, плюс съответното гньетене(ядье,не), така че, "плюскането " е обобщително, а чернодробните увреждания взимат повече жертви от "короната"

Оценка:
-0 +3

11
Този коментар е премахнат от модератор
12
Този коментар е премахнат от модератор
Йозеф
13 Отговор
Не се хабете, с пилешко филе стават сухи, особено на фурна. Рецептата е същата, но всяко парче филе се завива в суров бекон и тогава се ниже на клечката и се пече на скара с дървени въглища. Иначе гарантирано ще получите сухо пилешко филе.

Оценка:
-1 +5

ФАКТИ.БГ не толерира обидни коментари и спам. Некоректни коментари ще бъдат изтривани. Такива са тези, които съдържат нецензурни изрази, лични обиди и нападки, заплахи; нямат връзка с темата или са написани изцяло на език, различен от български.