Киноа е зърноподобно растение, което произлиза от Южна Америка и Перу. То не съдържа глутен и може да се добавя в сладки и солени ястия. Полезно и здравословно е и идеално се съчетава с други храни. Опитайте тази рецепта за лека вечеря с киноа и зеленчуци.
Необходими продукти:
1 ч.ч. киноа
2 ч.ч. бульон зеленчуков
1 с.л. олио
1 глава лук
1 скилидка чесън
2 моркова
1/2 ч.ч. грах
1/2 ч.ч. царевица
2 яйца
1 с.л. соев сос
1 ч.л. лют сос "Хариса"
Начин на приготвяне:
Сварете предварително киноата с бульона.
Загрейте олиото и в него запържете ситно нарязания лук и пресования чесън. Когато те омекнат, добавете морковите на кубчета.
После добавете граха и царевицата. Избутайте зеленчуците в единия край на тигана, а в другия изсипете разбитите яйца и бъркайте, докато се изпържат. После размесете всичко заедно.
Накрая изсипете киноата и разбъркайте всичко. За овкусяване добавете соевия и лютия сос. Може да поднесете като основно ястие или като гарнитура към месо или риба.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 Този коментар е премахнат от модератор.
2 Този коментар е премахнат от модератор.
3 Маугли с острия ум
17:30 21.04.2020