Last news in Fakti

29 Април, 2020 17:07 5 071 21

За какво съжаляват повечето хора преди смъртта си

  • смърт-
  • съжаление-
  • живот

Хората потискат чувствата си и пропускат много неща в своя живот

За какво съжаляват повечето хора преди смъртта си - 1
Снимка: shutterstock

Авторката Брони Уеър е прекарала живота си, грижейки се за възрастни хора на прага на смъртта. В книгата си „The top five regrets of the dying“, тя ни представя най-често срещаните съжаления на стотиците хората, с които тя е останала до последния им дъх.

Какво можем да научим от тях?

Ще ми се да имах куража да живея живота си верен на себе си, а не живота, който другите очакваха да живея. На края на живота си, хората най-често съжаляват, че са преминали през дните си опитвайки се да угаждат на другите.

Когато погледнем назад е лесно да видим всичките тези неосъществени мечти. Повечето хора осъзнават, че причината за това са решенията, които са взимали през живота си. Възползвайте от възможностите си и осъществете колкото се може повече от вашите мечти. Дължите го на себе си!

Ще ми се да не бях работил толкова много

Много хора са пропуснали да видят как децата им растат и не са отделяли достатъчно време на партньорите си. За тях не си е струвало да прекарат толкова голяма част от живота си заклещени в работен цикъл, продавайки безценното си време. Опростете живота си и правете осъзнати решения. Направете място за близките си и за нови възможности, които може и да са по-подходящи за стила ви на живот.

Ще ми се да имах смелостта да изразя чувствата си​​​​​​​

Хората потискат чувствата си, за да се харесат на другите и да избегнат конфликти. Като резултат те се примиряват с посредствено съществуване и не се превръщат в това, което са могли да бъдат. Ние нямам контрол над реакциите на другите хора. Въпреки че те могат да реагират остро, когато сте искрени, в крайна сметка това ще има положителен ефект. Или взаимоотношенията ви ще се подобрят или ще преустановите връзката с човек, който не иска най-доброто за вас.

Ще ми се да поддържах взаимоотношенията с приятелите ми

Често пъти живота ни повлича и забравяме скъпоценните ни приятелства. Не им отделяме нужното време и усилия, които заслужават. В последните дни на живот хората си спомнят единствено любовта и връзките, които са създали.

Ще ми се да си бях позволил да съм по-щастлив​​​​​​​

До самия си край повечето хора не осъзнават, че щастието е избор. Страхът от промяната ни кара да лъжем както себе си, така и другите, че сме задоволени от живота. Но дълбоко вътре в нас знаем, че това не така. Когато сте на смъртното си легло, това което мислят другите за вас е далеч от ума ви, то няма значение. Колко прекрасно би било да се освободим от тези неща и да се усмихнем отново, дълго преди да посрещнем смъртта си.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 19 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Реалист

    38 4 Отговор
    Ще ми се да не си бях подарил живота на абсурдистан.
  • 2 Ръмпези

    14 2 Отговор
    НАЙ-ЧЕСТО, ЧЕ МОЖЕЛО ДА Е И ПО ИНАЧЕ...
  • 3 Последния софиянец

    26 5 Отговор
    Бих съжалявал ако нямам деца.

    Коментиран от #6, #7

  • 4 Маркиз дьо Отзад

    22 8 Отговор
    Ще ми се да не се бях раждал в тая кочина!

    Коментиран от #17

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Хечко

    7 6 Отговор

    До коментар #3 от "Последния софиянец":

    Ако нямаш време - да дойда да ти помогна?

    Коментиран от #15

  • 7 манафа

    3 4 Отговор

    До коментар #3 от "Последния софиянец":

    Ще ти направя

    Коментиран от #16

  • 8 Blackthorn

    13 0 Отговор
    Никъде не видях "Не се покаях за греховете си по-рано".
  • 9 0000000000000

    29 3 Отговор
    Аз съжалявам,че изгубих 30 години от живота си да се боря тук в България- ма нали тате и дядо все на патриотизъм ме възпитаваха.Не че материално съм зле тук-но виждам как децата ми се превръщат в плазмодии и живеещи по западните цености които ни се налагат-материалисти, безумни консуматори,цинични и нагли-абе без душа...със идоли силиконки и плеймейки.И всеки един разумен човек съжалява за стойносни неща-не за материални преди смърта си.Съжалявам че допуснах първата жена да направи аборт-помислих че ме бълфира...Абе ако се замисли човек-има за какво да съжалява.За това,че не успях да видя баща си преди да почине..-Айде че вече много се замислих..

    Коментиран от #11

  • 10 Аре нема

    6 0 Отговор
    нужда и аз да се произнасям по въпроса.
  • 11 Gost

    13 1 Отговор

    До коментар #9 от "0000000000000":

    Напълно съм съгласен с теб! 100%. Но да знаеш, че това със силиконите си е чисто българска измишльотина. На запад няма такъв култ! Колито и да е чудно. Ях като теб, след 25 години си вдигнах чукалата и се изнесох от абсурдистан.
  • 12 Рошко

    8 2 Отговор
    Ще ви се не ще, тука сме се родили ша теглим, каквото такова, докат падне карантината, на есен изчезвам
  • 13 Аз пък

    21 3 Отговор
    Съжалявам че не можах да вкарам два куфара с тротил в парламента

    Коментиран от #18

  • 14 ИМПЕРИАЛИСТ

    3 3 Отговор
    ............аман от претоплени манджи!
  • 15 Последния софиянец

    6 3 Отговор

    До коментар #6 от "Хечко":

    Не става. Мъжа ми се сърди.
  • 16 Така, така

    0 0 Отговор

    До коментар #7 от "манафа":

    Ела да ми направиш на мен. Момче съм, но това не бива да те отказва... Ша си доволен...
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 ХА ХА

    1 0 Отговор

    До коментар #13 от "Аз пък":

    Това даже не си го помислял , ама тука всички сме герои , нали ! ХА ХА!!
  • 19 Искам да имам мощен взрив

    1 1 Отговор
    Така че да унищожа цялата планета направо да изчезне да експлодира....тва тука не е живот а някаква лудост а ние сме роби с 2 права да създадеш и отгледаш роб така е било от хилядолетия...всичко е измама
  • 20 Нестандартен

    1 0 Отговор
    Човек не е толкова свободен, колкото им се иска на пишещите психологически съвети за самопомощ. Не можеш да сбъднеш мечтите си, които може да не се вписват в социалния модел, в който живееш. Не можеш открито да показваш чувствата си, защото в голямата си част те не са само позитивни. Щастието е избор за единаците. Женените са обвързани с мисленето, поведението и емоционалния живот на половинката си...
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.