Невероятно вкусна рецепта за пълнен свински врат, любезно предоставена от Вкусните рецепти.
Необходими продукти:
5 бр. свински вратни пържоли
5 бр. гъби
5 бр. кисели краставички
кашкавал (по желание)
За марината:
3-4 с.л. кетчуп
2 ч.л. горчица
100 г. олио
30 г. масло
соев сос
червено вино
черен пипер
червен пушен пипер
целина
сол (ако е необходимо)
други подправи по избор (чили, пикантина за барбекю, чесън, кориандър, чубрица, розмарин)
Начин на приготвяне:
Пригответе маринатата, като смесите добре всички изброени съставки.
Изтънете свинския врат на тънки равномерни пържолки с помощта на дървен чук и ги поставете в марината за поне 2 ч. (колко повече, толкова по-добре).
В центъра на всяка пържолка поставете предварително наситнените гъби, краставички и кашкавал.
На всяка пържолка се полагат по една гъбка и една краставичка, като ориентировъчно количество (разбира се, може да сложите повече или по-малко, както и да заместите/добавите други любими продукти).
Завийте всяка пържолка на руло и залейте с останалата марината.
Печете в предварително загрята на 200 градуса фурна, като първите 30-40 минути сте покрили рулцата с алуминиево фолио.
Което после отстранете фолито за 5-10 минути, за да придобие месото загар и коричка.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 Ако имах млат либовник педер
16:09 23.07.2020
2 Абе
16:52 23.07.2020