ФАКТИ.БГ

Рецепта за вечеря: Пълнен свински врат

Навит на рулца

Публикувана: 23 Юли, 2020 16:05
2 КОМЕНТАРА | ВИДЯНА 4461
Рецепта за вечеря: Пълнен свински врат
Снимкa: Shutterstock
ШРИФТ ПЕЧАТ
Вашата оценка:
Оценка 4.1 от 8 гласа.

Невероятно вкусна рецепта за пълнен свински врат, любезно предоставена от Вкусните рецепти.

Необходими продукти:

5 бр. свински вратни пържоли

5 бр. гъби

5 бр. кисели краставички

кашкавал (по желание)

За марината:

3-4 с.л. кетчуп

2 ч.л. горчица

100 г. олио

30 г. масло

соев сос

червено вино

черен пипер

червен пушен пипер

целина

сол (ако е необходимо)

други подправи по избор (чили, пикантина за барбекю, чесън, кориандър, чубрица, розмарин)

Начин на приготвяне:

Пригответе маринатата, като смесите добре всички изброени съставки.

Изтънете свинския врат на тънки равномерни пържолки с помощта на дървен чук и ги поставете в марината за поне 2 ч. (колко повече, толкова по-добре).

В центъра на всяка пържолка поставете предварително наситнените гъби, краставички и кашкавал.

На всяка пържолка се полагат по една гъбка и една краставичка, като ориентировъчно количество (разбира се, може да сложите повече или по-малко, както и да заместите/добавите други любими продукти).

Завийте всяка пържолка на руло и залейте с останалата марината.

Печете в предварително загрята на 200 градуса фурна, като първите 30-40 минути сте покрили рулцата с алуминиево фолио.

Което после отстранете фолито за 5-10 минути, за да придобие месото загар и коричка.

Поставете оценка на статията:
Оценка 4.1 от 8 гласа.

Въвеждане на коментар към статията
Име :


Напишете кода от картинката
Визуална кептча
Коментар:
Коментари към статията
Ако имах млат либовник педер
1 Отговор
Непременно щях да му направя тази рецепта...!

Оценка:
-0 +3

Абе
2 Отговор
Имам малко по добър преработен вариант. След мариноването поставяте внимателно върху нагрята скара пържолите, обръщате ги два пъти и ги почвате. Гъбки, краставички и другите лиготии наситнявате и ги давате на кокошките.

Оценка:
-1 +7

ФАКТИ.БГ не толерира обидни коментари и спам. Некоректни коментари ще бъдат изтривани. Такива са тези, които съдържат нецензурни изрази, лични обиди и нападки, заплахи; нямат връзка с темата или са написани изцяло на език, различен от български.


Ловци на бисери
Ивайло Спиридонов
Директорът на ГДБОП коментира схемата за измами в социалните мрежи
Докато на улицата има балъци, ще има и измамени"

Още бисери
ТОП 5