Last news in Fakti

23 Юли, 2020 16:05 7 581 2

Рецепта за вечеря: Пълнен свински врат

  • свински врат-
  • месо-
  • рулца-
  • пълнен

Навит на рулца

Рецепта за вечеря: Пълнен свински врат - 1
Снимкa: Shutterstock

Невероятно вкусна рецепта за пълнен свински врат, любезно предоставена от Вкусните рецепти.

Необходими продукти:

5 бр. свински вратни пържоли

5 бр. гъби

5 бр. кисели краставички

кашкавал (по желание)

За марината:

3-4 с.л. кетчуп

2 ч.л. горчица

100 г. олио

30 г. масло

соев сос

червено вино

черен пипер

червен пушен пипер

целина

сол (ако е необходимо)

други подправи по избор (чили, пикантина за барбекю, чесън, кориандър, чубрица, розмарин)

Начин на приготвяне:

Пригответе маринатата, като смесите добре всички изброени съставки.

Изтънете свинския врат на тънки равномерни пържолки с помощта на дървен чук и ги поставете в марината за поне 2 ч. (колко повече, толкова по-добре).

В центъра на всяка пържолка поставете предварително наситнените гъби, краставички и кашкавал.

На всяка пържолка се полагат по една гъбка и една краставичка, като ориентировъчно количество (разбира се, може да сложите повече или по-малко, както и да заместите/добавите други любими продукти).

Завийте всяка пържолка на руло и залейте с останалата марината.

Печете в предварително загрята на 200 градуса фурна, като първите 30-40 минути сте покрили рулцата с алуминиево фолио.

Което после отстранете фолито за 5-10 минути, за да придобие месото загар и коричка.


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ако имах млат либовник педер

    3 0 Отговор
    Непременно щях да му направя тази рецепта...!
  • 2 Абе

    7 1 Отговор
    Имам малко по добър преработен вариант. След мариноването поставяте внимателно върху нагрята скара пържолите, обръщате ги два пъти и ги почвате. Гъбки, краставички и другите лиготии наситнявате и ги давате на кокошките.