Last news in Fakti

24 Юли, 2020 16:05 4 682 4

Рецепта за вечеря: Печени картофи със специален сос

  • картофи-
  • печени-
  • сос-
  • горчица-
  • чесън-
  • какво да сготвя

С аромат на горчица, плюс чесън и пипер

Рецепта за вечеря: Печени картофи със специален сос - 1
Снимка: Shutterstock

В следващите редове jenata.blitz.bg представя рецепта за невъобразимо вкусни картофи. Те се правят на фурна, а крайният резултат е смайващ.

Картофките стават толкова ароматни и крехки, че просто е трудно човек да им устои. Ако трябва да се опише магията, която се случва, би звучало ето така: аромат на горчица, плюс чесън и пипер - всичко това заедно прави страхотна симбиоза от вкусове, а резултатите са невъобразими. 

Може да ги приготвите за хапване пред телевизора, като гарнитура за ястие или да ги сложите на масата със салата. Където и да пада акцентът на вечерята обаче, гарантирано е, че това ще е най-вкусното нещо на трапезата ви.

Необходими продукти:

1 кг картофи

За соса:

горчица - 4-5 ч.л.
сол - 1/2 ч.л.
риган - 1 ч.л.
чесън - 2 скилидки
олио - 3 с.л.
черен пипер на вкус

Начин на приготвяне:

Картофите по размер е добре да са средни. Обелете ги, нарежете ги и ги поставете в тенджера. Напълнете я с вода, сложете малко сол и включете котлона. В момента, в който водата кипне, гответе 3 минути, махнете тенджерата от котлона и източете водата.

Поставете картофите в купа и ги оставете настрана, за да започнете приготвянето на соса.

Изсипете 3 с.л. олио, добавете малко сол, черен пипер, 1 ч.л. риган и 2 скилидки чесън, който може да минете през преса.

След това към тази смес добавете 5 ч.л. горчица и разбъркайте всичко добре. Изсипете готовата смес върху картофите и ги дръжте в маринатата около 30 минути. 

После може да започнете да готвите. Сложете лист кухненска хартия върху тавата си за печене и поставете картофите така, че да са на разстояние един от друг. Печете до златисто при температура от 200 градуса за около 30 минути. Извадете картофите и ги сервирайте топли.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Лора

    7 0 Отговор
    Добра рецепта. .!
  • 2 Чочо

    5 1 Отговор
    Отровни са без бира! 😇

    Коментиран от #3

  • 3 един от стадото

    0 1 Отговор

    До коментар #2 от "Чочо":

    може и обратно, бирата е отровна без тях. Само дето като ги правя същите почти, слагам и копър
  • 4 Който прави почти

    0 1 Отговор
    Значи лъже като лилафка ,почти...!