Произходът на това ястие е от Елзас, но е разпространен не само във Франция и Германия, а и в цяла Европа. Разликата между фламкухен и пица е доста голяма, макар че си приличат на вид. Вижте как се приготвя:
Необходими продукти:
120 г заквасена сметана
2 глави червен лук
200 г бекон
10 стръка див лук
сол и черен пипер на вкус
За тестото:
300 г брашно
0.5 ч.л. сол
8 г прясна мая
2 с.л. зехтин
0.5 с.л. захар
Начин на приготвяне:
Разтворете маята и захарта в 150 мл топла вода. Оставете да шупне.
Сипете брашното в купа и добавете сол, разбъркайте, оформете кладенче и изсипете сместа с маята и зехтина в него. Омесете тесто и го оставете да втаса.
Нарежете бекона на кубчета и го запържете в сух тиган, до златисто. Нарежете лука на тънки полумесеци.
Загрейте фурната на 200 градуса. Разделете тестото на две части. Разточете всяка топка на тънка кора. Изпечете корите за 3-5 минути.
Намажете всяка пица със сметана, поръсете бекон и лук. Запечете до златисто за още 5-7 минути.
Сервирайте пиците, поръсени с нарязан на ситно див лук. По желание овкусете със сол и черен пипер.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 Последния Софиянец
16:07 24.10.2020
2 До автора
Коментиран от #4
16:11 24.10.2020
3 Закусвалня,,при Колю,,
16:18 24.10.2020
4 Токо
До коментар #2 от "До автора":
Пъво не се заяждай с Вениту. И втору немската куння е определено по ок от нашата.тук вече не могат две салати да ти поднесат еднакви12:00 26.10.2020