ФАКТИ.БГ

Рецепта за вечеря: Пица "Карбонара"

Истинска наслада

Публикувана: 30 Октомври, 2020 16:05
11 КОМЕНТАРА | ВИДЯНА 9867
Рецепта за вечеря: Пица
Снимка: Shutterstock
ШРИФТ ПЕЧАТ
Вашата оценка:
Оценка 3.8 от 38 гласа.

Необходими продукти:

За блата:

2 ч.ч. брашно

1 - 2 ч.л. захар

2 с.л. олио

1 яйце

12 г мая

1/2 ч. л. сол

1/2 ч.ч. прясно мляко

За плънката:

200 г бекон

100 г гъби

1 малка глава лук

3 - 4 с.л. сметана

кашкавал - на око

риган - на око

Начин на приготвяне:

Разтворете маята в топличкото прясно мляко с малко захар. Пресейте брашното и в кладенче по средата добавете всичко останалите и продукти без олиото + активиралата се мая. Замесете гладко тесто, като накрая доомесите с олиото и го оставете да втаса, покрито в алуминиево фолио в купа.

След това тестото се разтегля с ръце и се слага в голяма тава или дъска, поръсена с галета. Запича се леко и се вади. Отгоре се маже със сметана, разпределят се кръгчета лук по желание, резени бекон, гъби. Поръсва се щипка-две сол и риган. Отново се пече и към края се запича за няколко минути с кашкавала.

Поставете оценка на статията:
Оценка 3.8 от 38 гласа.

Въвеждане на коментар към статията
Име :


Напишете кода от картинката
Визуална кептча
Коментар:
Коментари към статията
Лора
1 Отговор
Това е моята любима манджа, то се знае....с чаша мътеница....!

Оценка:
-1 +3

Бесен Язовец
2 Отговор
Личи си, че никога не си месила тесто. Ще замесиш 2 чаши брашно с 1/2 чаена чаша мляко ама някой друг път! И с това мляко кекс ли ще правиш или тесто за пица?

Коментиран от #5


Оценка:
-2 +20

Някой дърту плашилу
3 Отговор
Не знае, че брашното се,, натъмънява,, от добрия майстор, за да стане, доброто тесто, карай си на,, помия,, не се мъчи...!

Оценка:
-3 +3

Бесен Язовец
4 Отговор
Селянин в големия град е забравил как се меси тесто! Това да не са ти упинците да си ги натъмъниш бе прованс.

Оценка:
-3 +8

готвача Пи ли ту Винету
5 Отговор

До коментар #2 от "Бесен Язовец":


Не се пали толкова. И ти си същия разбирач. Освен 1/2 чаша мляко , имаш едно яйце и 2 с.л. олио.Това са още 100 мл. течни съставки и тая половин чаша ,става вече
пълна чаша.Спазена е пропорцията за средно твърдо тесто ,а именно - 1 : 0.5 , или най- просто казано , на един кг.брашно се добавя 0.500 мл. течни съставки и в случая с двете чаши брашно ,имаш една чаша течност. А ако искаш по- меко тесто ,за по мека и крехка пица ,пропорцията е 1 : 0.670 ,брашно : течност.Айде със здраве!

Оценка:
-3 +15

Пенсионер
6 Отговор
Който не иска не го прави,купува си готова пица и добър апетит.

Оценка:
-2 +9

Мама лига
7 Отговор
Опинци се казва, а ти си от далечния миризлиф помак лък...!

Коментиран от #10


Оценка:
-3 +1

Бесен Язовец
8 Отговор
Единия ще меси кекс с яйца и мляко за основа на пица, другия е за рбавил как му се зоват обущата с които е израстнал! Иии с 12 грама мая ще се надуе като хляб тестото и ще прилича на мекица намазана с лютеница.

Оценка:
-0 +5

мечо
9 Отговор
Ас убичам пица ам ам ампица ща изям

Оценка:
-0 +1

10
Този коментар е премахнат от модератор.
11
Този коментар е премахнат от модератор.
ФАКТИ.БГ не толерира обидни коментари и спам. Некоректни коментари ще бъдат изтривани. Такива са тези, които съдържат нецензурни изрази, лични обиди и нападки, заплахи; нямат връзка с темата или са написани изцяло на език, различен от български.


Ловци на бисери
ТОП 5