Last news in Fakti

12 Ноември, 2020 15:46 4 813 18

Шеф Силвена Роу препоръчва тези храни за силна имунна система

  • силвена роу-
  • храни-
  • имунитет-
  • имунна система

Заобиколени сме от много полезни храни, просто трябва да знаем кога да ги консумираме

Атрактивната шеф Силвена Роу, която е жури в кулинарното риалити "Мастършеф“, е посветила половината от живота си на изследване на суперхраните. От години тя твърди, че успява да поддържа висок имунитет, цветущо здраве и блестяща фигура само с помощта на витамините и минералите, които откриваме на масата.

Силвена неведнъж е споделяла, че след специален лекарски преглед специалистите са установили, че е успяла да подмлади организма си с 20 години само с помощта на храната. По повод ситуацията с Ковид-19 Роу даде безценни съвети какви храни можем да приемаме, за да се предпазим от вируси и да подсилим имунната си система.

"В България сме заобиколени от много полезни храни. През зимата е много важно да се ядат туршиите. Всички възпаления започват от червата. Имаме чудесна зимнина – кисело зеле, кисели краставички, кисело мляко, кефир. Чесънът също е много важен“, коментира тя. Кулинарката разкри и къде се крие важната комбинация от пробиотици и пребиотици.

"Храни като сьомга, бадеми, кромид, банани също хранят нашия чревен тракт. Така засилваме нашата имунна функция. Това са нормални български храни, които дори не са скъпи! Намерете хубаво чисто кисело зеле и го яжте цяла зима, това ще увеличи полезните бактерии в организма. Кефирът, който е сходен на айряна, също е много полезен“, обяснява шеф Силвена, цитирана от "Ретро".

"Суперважен е и бъзът. Доказано е, че той има антивирусен ефект против настинка, а сега казват, че е полезен и против коронавируса. Не е доказано, но има интересни мнения по въпроса. Аз също пия всеки ден по малко, за да засиля имунната си система“, призна топготвачката, която сподели и няколко трика, свързани с билките. "Направете си чай от розмарин, от салвия, вместо да пиете черен чай. В салатите слагайте зеленчуци, но и билки. Ако са сухи – сварете чай. Те успокояват и предпазват от цитокиновата буря, която е най-опасната при коронавируса“. Роу подчерта още, че е важно да не се предозира със средствата за стимулиране на имунната система. С храна обаче това няма как да се случи, докато с добавките е напълно възможно.

Мастършефката е категорична, че именно полезните хранителни продукти са истинското лекарство на света. Тя призовава още да елиминираме бялата захар от менюто си, а на нейно място да включим боба.

"Той действа антисъстаряващо. Всеки втори ден аз си правя бял фасул. Месото също трябва да се ограничи. 1 грам месо на 500 грама от вашето тегло трябва да се приема. Няма нужда от повече“. Кулинарката апелира хората да избират качествена и чиста храна, като отбеляза, че и сънят е особено важен за нашето здраве. Трябва да се спи не по-малко от 7 часа за силна имунна система.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 13 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 От любопитство

    12 2 Отговор
    Ако кажете ,,Готвач Силвена Роу препоръчва,, какво ще стане ??? Питам, понеже детето заместило думата в час по български език и му цапнали двойка и с право според мене , та ми е чудно в журналистиката няма ли наказания за плюене по българския език ???

    Коментиран от #4

  • 2 Pavlin

    13 2 Отговор
    НИКОЙ сериозен лекар няма да ти каже, че си подмладил организма си с 20 години. Това са пълни измишльотини. Още по-голяма измишльотина е да вярваш че има "супер храни". Плюс това, коя е тая, диетолог ли е и защо изобщо трябва на нас да ни дреме какво казва един ГОТВАЧ?
  • 3 хаберих

    10 0 Отговор
    Сьомгата и бананите малко трудно е да са български храни,ама нейсе. Колко българи могат да си ги позволят е отделен въпрос.

    Коментиран от #6

  • 4 Мнение

    10 0 Отговор

    До коментар #1 от "От любопитство":

    Правилното изписване е ГОТВАЧКАТА Силвена Роу.
    Явно взаимстват чуждици за благозвучие на наименованието на професията, както хигиенистки, коафьори, компаньонки ...
    Правилно, че учителката е била недоволна

    Коментиран от #12

  • 5 21 век

    10 0 Отговор
    о времена,о нрави ШЕФ на тенджерите е медийна звезда!
  • 6 Pavlin

    9 1 Отговор

    До коментар #3 от "хаберих":

    То и сьомгата колко е дива(гледат ги във водоеми) а бананите колко са пръскани с химия...
  • 7 кикоман

    6 0 Отговор
    На какво е шеф или на кого ?
  • 8 Жак Фреско

    6 0 Отговор
    Органичната храна изчезва крият семената ,....и се раждат химически хора без имунитет нежни като стъкло болнави и жалки! Това е истината!

    Коментиран от #10

  • 9 Да наистина

    8 1 Отговор
    Сьомгата, бадемите и бананите са типични български храни???. Имаме си калинка и в кулинарията.
  • 10 Pavlin

    2 1 Отговор

    До коментар #8 от "Жак Фреско":

    Реално никое от семената което се ползва в земеделието не е органично. Реално всичко е генно модифицирано. Ако погледнеш една дива круша и една дива ябълка, много бързо ще разбереш какво имам предвид.
  • 11 въпросче

    2 2 Отговор
    "Суперважен е и бъзът." Как да го ядем този бъз? Да го гризем ли или да го салатираме?
  • 12 Мнение

    3 0 Отговор

    До коментар #4 от "Мнение":

    Естествено, че е права даскалицата, още повече, че в българския език, думата ,,шеф,, има съвсем друго значение, а те го ползват като нарицателно понеже от английски се превежда като ,,главен готвач,, . такова нещо се прави и с много други думи, но са такива, които ги няма в българския език и нямат друго значение в българския език, как да им го обясним на журналята, че не е особено умни !?
  • 13 хаберих

    4 1 Отговор
    До 6-тия:Аз не знам сьомгата колко е дива и бананите с какво са напръскани. Намеквам,че рибата стана най-скъпата храна,бананите също не са евтини. Правилно е казала Силвена,че добрата храна е лекарството,което ни трябва. Но пак питам: Колко българи могат да си ги позволят?

    Коментиран от #17

  • 14 инж технолог

    3 0 Отговор
    "Мастършефката е категорична, че именно полезните хранителни продукти са истинското лекарство на света." ПОДКРЕПЯМ Я.
  • 15 Издаде багажа и тя

    4 1 Отговор
    Пред ТВ, всички сме много,, интелигентни,,....!

    Коментиран от #16

  • 16 Мога,

    1 0 Отговор

    До коментар #15 от "Издаде багажа и тя":

    Да, се обосновка, ако желаете....!
  • 17 гост

    0 0 Отговор

    До коментар #13 от "хаберих":

    Всички с малки изключения.
  • 18 един от многото

    1 1 Отговор
    Тази готвачка освен от въртокъщник с три букви от друго нищо не разбира.