Last news in Fakti

12 Ноември, 2020 22:30 9 984 37

Редно ли е да простите изневяра?

  • изневяра-
  • прошка-
  • връзка-
  • двойка

Тези неща във връзката ви ще ви помогнат да вземете правилното решение

Редно ли е да простите изневяра?  - 1
Снимка: Shutterstock

Изневярата е изключително сложна и многопластова ситуация, която просто няма как да се разреши лесно. Общественото порицание невинаги е добра нито пък мъдра опция, както и най-често срещаният съвет от най-добрите приятелки: "Напусни го и не казвай нищо, той не те заслужава!"

Той е бил неверен. И това не може да се промени. Но вярата в любовта трябва да съществува, както и вярата, че можете да спасите връзката си. Но преди да започнете да инвестирате време и усилия, убедете се, че мъжът до вас ги заслужава, пише Edna.bg.

Редно ли е да простите изневяра? Ще ви помогнем да вземете решение:

Връзката ви НЯМА бъдеще, ако...

1. Да простиш изневяра противоречи на принципите ти. Дори не можеш да си представиш да погледнеш в очите мъж, който е бил неверен. Ако вътрешният ти глас казва, че с този човек никога няма да бъдеш щастлива, може би трябва да го послушаш.

2. Той те насилва да забравиш всичко, иска да се справите със ситуацията колкото се може по-бързо и се държи така, сякаш нищо не се е случило. Отказва да приеме факта, че имаш нужда от време и пространство, за да излекуваш раните си.

3. Търсиш отмъщение. Съвсем очаквано е да се чувстваш предадена и ядосана, но ако искаш съзнателно да нараниш мъжа до теб, може би е време да прекратиш окончателно тези взаимоотношения, защото очевидно вече не изпитваш същото към него.

Връзката ви ИМА бъдеще, ако...

1. Сте напълно искрени един с друг. Няма как да се справите с миналото, ако не говорите открито за чувствата си. Пълноценната комуникация е ключът към успешната връзка.

2. Партньорът ти сам е признал за изневярата. Отговорил е на всичките ти въпроси - как и защо се е случило, как се чувства сега и какво очаква от взаимоотношенията ви от тук нататък. В противен случай е невъзможно да продължите напред в мир със себе си.

3. Осъзнали сте, че изневярата е СИМПТОМ, а не проблем. Че случващото се касае само вас двамата. Ако се съсредоточите върху това, което е липсвало във вашата връзка, вместо да намесвате трети лица, има шанс да продължите заедно.


Поставете оценка:
Оценка 1.4 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Килър психопат

    23 14 Отговор
    Не за изневяра се убива на място.
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Петър

    12 2 Отговор
    Само ако е с Бойко.
  • 6 Горд Българин

    39 3 Отговор
    Не си заслужава никога. Предателството си е предателство. Слага се край, знам от горчив личен опит, не пробвайте да залепите парчетата, не става!

    Коментиран от #23

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 сигма мъжкар

    29 22 Отговор
    Хaрecвaм пoдoбни тeндeнциoзни cтaтии, в кoитo тeмaтa уж e oбщa, нo нeщaтa винaги ce пocтaвят oт глeднaтa тoчкa нa милa, нeвиннa и дoбрa жeницa, нa кoятo лoшият рaзгoнeн мaчo e изнeвeрил бeз дa му мигнe oкoтo. Вeрoятнo e ecтecтвeнo ocoбeнo, кoгaтo e (прe)пиcaнa oт жeнa и вeрoятнo тaргeтa й ca прeдимнo други жeни, нo кaквo дa нaпрaвиш? Никoгa нямa дa cи признaят лицeмeриeтo. Личнo aз ce нaглeдaх нa пикли c прeтeнции, c кoитo кoлкoтo пo-чoвeшки ce държиш, тoлкoвa пoвeчe ти ce кaчвaт нa глaвaтa. Личнo пoзнaвaм мaмини и тaтини щeрки, кoитo нa пo 30-нa гoдини oщe взимaт пaри oт тeхнитe и мaмa им пeрe гaщичкитe(щoтo нe знaят кaк ce пуcкa пeрaлнятa), нo инaчe ca cтрaшнo cвoбoдoлюбиви, cилни и нeзaвиcими. Cвaлят ce или нaпрaвo cи изнeвeрявaт c първия пo-нacтoятeлeн нeрeз или caмитe тe ce cвaлят нaрoчнo c жeнeни или oбвързaни мъжe. Кaтo им кaжeш, чe ca лeки жeнички, ce цупят, oбиждaт, нaрeждaт тe, чe cи прocт и нe им рaзбирaш cлoжнитe чувcтвa и нaкрaя пaк ти cи винoвeн, aкo ca ти изнeвeрили. Дeмeк, aкo ти изнeвeриш cи cвиня, нo aкo тя изнeвeри e oбъркaнa. Oткaктo cпря дa ми дрeмe зa жeнитe кaтo цялo и дoри зa coбcтвeнaтa ми гoдeницa и ce фoкуcирaх върху ceбe cи ce чувcтвaм cтрaшнo cвoбoдeн и щacтлив. Мъжeтe трябвa дa рaзбeрaт, чe жeнaтa никoгa нe трябвa дa e ocнoвнa цeл в живoтa. Мъжa трявa дa cи имa coбcтвeни цeли и дa cи ги гoни дo дупкa. Жeнaтa e крacивo дoпълнeниe, кoeтo при пoвeчe къcмeт и кaчecтвa мoжe дa ти прaви дoбрa кoмпaния врeмeннo (eвeнтуaлнo дoживoт) и

    Коментиран от #10, #12, #14, #18, #24, #26

  • 9 Дедо ви

    4 2 Отговор
    С риск да ме изтрият...Прощавайте! Но вие си мислите:Че сте...Ново поколение??????? Авторееее остави ме два часа със жена ти,после говори! Зная че печеля.....не знам какви....полови!
  • 10 Дедо ТИ

    10 12 Отговор

    До коментар #8 от "сигма мъжкар":

    Бегай бърже при семейния лекар!!!Имаш нужда! Всеки/всяка/си избира във какво и кой да вярва! Ти ,ако не я спечелиш в първите 15 мин.Загубил си момче!! Но не си нито първия нито последния....
  • 11 АМАН

    16 3 Отговор
    Не съм Господ,че да съдя някого......ама.......не съм и Господ,че все да прощавам........
  • 12 Я ПА ТИ

    8 15 Отговор

    До коментар #8 от "сигма мъжкар":

    Те тоя ми ареса!.....Абе земи си хамстер.....щом не се оправяш с жените..
  • 13 МАРА

    22 2 Отговор
    ПРОСТЕНАТА ИЗНЕВЯРА ДОВЕЙДА ДО НОВА
  • 14 Морев

    13 10 Отговор

    До коментар #8 от "сигма мъжкар":

    Абсолютно си прав, пич!
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Ако имах млад съсед

    1 8 Отговор
    С удоволствие, нали Спасе делника, дори и едно стрийптийзче за , десерт,,....!
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 SHUT A FUCK UP

    9 2 Отговор
    Виновно ли е виното червено,че ти си слаб и бързо те напива.......
    Една жена в легло на друг отива,когато у дома и е студено....
    Една звезда над дявола изгрява ,когато ангела добър не я разбира....

    Една любов при друг намира,когато недолюбена остава....
    Вдигни очи вдигни глава-жената вечна кръчма е, човече
    Изпий при нея и това,което някой е забравил вече....

    Това мъжете силни не забравят...дори и сред житейските задачи,
    че вино и жена изневеряват,когато нямат истински пиячи....!!!!!
  • 22 Лукреция

    6 0 Отговор
    Времето е такова- развратно. Либералните ценности са свободия за консервативния балканец. Но му харесва и иска да опита от всичко- изнерери, да бъде и жена и мъж, да се замонаши или да се клонира и сурогатна майка да го износи защото е единствен, неповторим, иска да из ¥ ука цялата дамска популаци до 25 години и не на последно място ще му трябват поне пет живота за да изхарчи откраднатото. Пък вие прощавайте- блаженни са вярващите!

    Коментиран от #36

  • 23 Иван

    4 1 Отговор

    До коментар #6 от "Горд Българин":

    Прав си за предателството, но за изневярата - зависи. "Никога не се заричай!" - народна мъдрост
  • 24 Алфа

    3 7 Отговор

    До коментар #8 от "сигма мъжкар":

    Шапка ти свалям колега..постарал си се да ги опишеш супер точно тези безполезни свине ,където стават само за едно нещо
  • 25 Алфа

    2 7 Отговор

    До коментар #15 от "сигма мъжкар":

    Продължаваш да ме кефиш:))
  • 26 Усмивката

    3 2 Отговор

    До коментар #8 от "сигма мъжкар":

    Доста дълъг коментар, от който стават ясни няколко неща :
    1. Не ти върви с жените, това е повече от ясно, потърси причината в себе си, защото там е проблема. Имаш претенции, а нямат покритие.
    Имаш огромни комплекси, но ги прикриваш, позиционирайки се като "мъжкар" - било то сигма, бета или алфа.
    2. Емоционална руина си, докато не се излекуваш сам, никога няма да бъдеш щастлив с друг човек, а и може да направиш някой друг нещастен, което е неправилно и егоистично.
    3. Генерализираш за жените - леки жени, пикли и т.н. явно контингента от жени, с които общуваш се състои само от фризьорки, продавачки и сервитьорки и по погрешка една щерка с по-заможен тати, на която да й харчиш парите, докато се правиш на мачо с други зад гърба й. Много ти е ниска летвата, но и ти не можеш да предложиш друго.
    Липсват образование, възпитание, стил и много други неща.
    Фокусиран си върху материалното, живееш в свой измислен свят, какви цели, например малко сервизче с пет монтьора, накъде, ами вече само надолу. Парите не са всичко, ако няма с кого да споделиш как е минал деня ти, върху натрупаните пачки инфарктът уцелвал най-лесно и бързо.
    4. Опитай се да се ъпгрейдваш като човек-учи, образовай се, разшири кръгозора си, развивай интелекта си, придобивай нови знания и умения и предизвиквай себе си всеки ден, тогава може би ще успееш да предизвикаш интереса и на такъв тип жена, която да ти покаже, че жените не са "красиви допълнения" към нечий живот, а любовта е смисълът

    Коментиран от #27, #28

  • 27 ПРАВ СИ БРАТО

    5 1 Отговор

    До коментар #26 от "Усмивката":

    Но и сигмата донякъде е прав......Стойностните жени вече се броят на пръсти , а и повечето търсят материалното.......Но пък и живота го налага,а и света се върти около парите и никоя жена няма да се влюби в теб само заради черните ти очи или, че си готин и ...прочее........
    Това трябва да е подплатено със солидни материални аргументи....
    Това е.....
  • 28 ТА В ЗАКЛЮЧЕНИЕ

    4 1 Отговор

    До коментар #26 от "Усмивката":

    Да ти кажа........

    Каквото и да ти говорят,да знаеш,че става дума за ...ПАРИ......!!!!!

    Коментиран от #29

  • 29 Усмивката

    2 4 Отговор

    До коментар #28 от "ТА В ЗАКЛЮЧЕНИЕ":

    Не, не е точно така - парите са необходимо зло, тъй като така е устроен светът, но превърнат ли се в цел, в смисъл на живота, тогава внезапно идва инфарктът, стресът и преумората водят до това.
    Едни от най-богатите хора са най-нещастни - с по 2-3 развода, самотни и намиращи утеха обикновено в алкохола.
    Истината е в баланса в живота, във всяко едно отношение.

    Коментиран от #30, #33

  • 30 СЪГЛАСЕН

    4 1 Отговор

    До коментар #29 от "Усмивката":

    Парите не купуват щастие.......но...могат да ти го донесат....вЕрввай ми.......
    И като говорим за пари,по-скоро имам предвид,да разполагаш със средства,необходими за едно нормално човешко съществуване,без притеснения за утрешния ден,като подобрение интериора на жилището или купуване на ново ,екскурзия в чужбина или яко парти .....примерно...такива неща.......А не за милиони и приказни богатства........

    Коментиран от #31

  • 31 Усмивката

    2 4 Отговор

    До коментар #30 от "СЪГЛАСЕН":

    Аз уважавам гледната точка на всеки, както казах, парите са необходими, но не трябва да са цел, която да поглъща по-голяма част от времето и енергията ти. Парите носят известно спокойствие, но не могат да ти донесат щастие, не.
    Можеш да си купиш кекс, но не и любов.
    Можеш да си купиш имидж, но не и уважение.
    Не можеш да си купиш здраве, едни от най-богатите хора на планетата си отидоха от най-тежките заболявания, в резултат на стреса, натрупан през годините, докато са трупали пари и влияние. Цената, която са платили е прекалено висока- изгубили са здравето си, усмивката си, семейството си и приятелите, а накрая дори живота си.
    Няма нищо по-ценно от това да можеш да балансираш живота си, прецизирайки важните неща в него и хората, които наистина са важни за теб и заслужават да имат място в живота ти.
    Любовта безспорно е нещото, което носи щастие - да имаш до себе си някой, който те обича истински, който ускорява пулса ти и те кара да се чувстваш жив, и най-важното някой, който го е грижа за теб, защото...хората забравиха, че вещите са, за да бъдат употребявани, а хората са, за да бъдат обичани, а не обратното.
  • 32 Любовта

    0 0 Отговор
    Изневярата се прощава минимум 6 пъти !
    Например жена която си вземе мъж за гадже, любовник, приятел в живота и за секс в 1 , значи е олучила ДжАкПоТА !
    Освен това ше й трябва папагал Жако за "едни неща"!
    : )

    Коментиран от #34

  • 33 Добър човек

    0 0 Отговор

    До коментар #29 от "Усмивката":

    Баланс трябва да има, да !
  • 34 Човек

    0 0 Отговор

    До коментар #32 от "Любовта":

    Отностно за папагал Жако, не визирам себе си !
  • 35 Динозавър

    0 0 Отговор
    Хора са казали, че любовта променя нас - хората ! Това означава че човек може да се промени !
  • 36 Човек

    0 0 Отговор

    До коментар #22 от "Лукреция":

    Не си права изяло, а до някъде в коментара си !

    Коментиран от #37

  • 37 Човек

    0 0 Отговор

    До коментар #36 от "Човек":

    ИзЦяло де