ФАКТИ.БГ

Рецепта за вечеря: Печено свинско с глазиран сос

Перфектната вечеря

Публикувана: 22 Ноември, 2020 16:05
9 КОМЕНТАРА | ВИДЯНА 9481
Рецепта за вечеря: Печено свинско с глазиран сос
Снимкa: Shutterstock
ШРИФТ ПЕЧАТ
Вашата оценка:
Оценка 3.9 от 22 гласа.

Необходими продукти:

1 супена лъжица зехтин
500 г свинско филе
Сол и черен пипер на вкус
2 чаени лъжици магданоз, ситно нарязан
½ глава лук, нарязан
1 голяма зелена ябълка, нарязана на кубчета
120 мл червено вино
340 г ябълково желе
2 супени лъжици балсамов оцет

Начин на приготвяне:

Загрейте фурната на 180 градуса. Подгответе тава с хартия в нея. Загрейте зехтина в тиган на средна към висока температура. Запечатайте филето от всички страни до златисто. Извадете го и го поставете в тавата с хартията. Поръсете със сол, пипер и магданоз.

В същия тиган запържете лука и ябълката. След като лукът омекне или около 5 минути, добавете виното. Оберете с шпатула всички остатъци от месото в тигана, така че да се получи сос. Оставете виното да се редуцира, като разбърквате. Залейте свинското с получения сос, пише az-jenata.bg

Отделно смесете ябълковото желе и балсамовия оцет в купа. Можете да използвате готово или да приготвите изцеден ябълков сок с пектин или желатин и малко захар. Разбърквайте, докато не останат никакви бучки. Поръсете месото и с този сос. Печете в загрята фурна за около 40 минути.

Поставете оценка на статията:
Оценка 3.9 от 22 гласа.

Въвеждане на коментар към статията
Име :


Напишете кода от картинката
Визуална кептча
Коментар:
Коментари към статията
Ученикът
1 Отговор
Освен, че сте красива може и да готвите.

Коментиран от #7


Оценка:
-3 +6

The CHEF
2 Отговор
Не се занимавайте да готвите ястия с куп(ненужни) продукти.Безсмислено е.Няма как да отделите например 20 вкуса.
Съвета беше безплатен, но затова пък много важен. :-)

Оценка:
-2 +14

селтак
3 Отговор
Е тоа коментар ако не го е писала Венелина??!!

Оценка:
-1 +3

4
Този коментар е премахнат от модератор.
Глазиран сос
5 Отговор
Не, мерси....!

Оценка:
-1 +6

Фенка
6 Отговор
Ябълките и желето ми идват в повече! И защо е тая хартия , като това си е сос и ще се размаже по нея?! Но може и аз да не разбирам!

Оценка:
-1 +6

474738
7 Отговор

До коментар #1 от "Ученикът":


Нито може да готви нито е красива 🤣

Оценка:
-3 +5

Брендолета
8 Отговор
Ябълките и оцета не ми се връзват. Винско със свинско викат шопете.

Оценка:
-1 +4

И лелите на Дамски
9 Отговор
Казват така....!

Оценка:
-0 +0

ФАКТИ.БГ не толерира обидни коментари и спам. Некоректни коментари ще бъдат изтривани. Такива са тези, които съдържат нецензурни изрази, лични обиди и нападки, заплахи; нямат връзка с темата или са написани изцяло на език, различен от български.


ТОП 5