Last news in Fakti

17 Декември, 2020 10:05 4 459 2

Рецепта на деня: Масленки - Декември 2020

  • масленки-
  • бисквити-
  • свинска мас-
  • десерт-
  • какво да сготвя

Като от детството

Рецепта на деня: Масленки - Декември 2020 - 1
Снимкa: Shutterstock

Помните ли масленките от едно време, които бяха хем хрупкави, хем се топяха в устата? Точно тази рецепта споделят actualno.com днес. Единственото условие е да не заменяте свинската мас с масло, за да сте сигурни, че ще получите същия незабравим вкус на детство.

Необходими продукти:

200 гр свинска мас

1 яйце

150 гр пудра захар

400 гр брашно

4 пакетчета ванилия

Пудра захар - за овалване

Начин на приготвяне:

Разбийте с вилица, размекналата се свинска мас и захарта. Добавете сместа към брашното с ванилията. Замесете тестото бързо, за да не стане твърде течна мазнината. Тестото разточете с дебелина около 5 мм и изрежете желаните от вас форми - квадратчета, правоъгълници, кръгчета и т.н., а може да оформите и на топчета. Подреждате ги върху тава с хартия за печене и ги пуснете на 180 градуса за около 10-12 минути.


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бой-COVID-59

    5 4 Отговор
    Аз пък с едната си ръка държа филия с мас, с другата пълня чекмеджето, а пък с третата подпирам кормилото на 'жипката. Да, аз имам трета ръка, същата с която "таковам" всички българи...

    Коментиран от #2

  • 2 Лорче

    1 1 Отговор

    До коментар #1 от "Бой-COVID-59":

    Тебе те знаем че си мнгоръка,едната повече космата яж си филията с маста и не пиши глупости