Необходими продукти:
2 бр. авокадо, нарязани на кубчета
1 супена лъжица пресен магданоз, нарязан на ситно
1 супена лъжица пресен лимонов сок
1 скилидка чесън, намачкана
готово тесто за пица (по желание омесете домашно тесто)
1 супена лъжица зехтин
1 чаша нарязано варено пилешко
½ чаша маслини, нарязани на половинки
1 чаша настъргано синьо сирене
1 щипка червен лют пипер
сол на вкус
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната на средна температура. Запечете леко тестото във фурната в леко намазнена тавичка за няколко минути, пише az-jenata.bg. След това го извадете.
В кухненски робот сложете едното авокадо и магданоза. Пюрирайте като добавите лимоновия сок и солта. Намажете тестото с тази смес.
Намачкайте чесъна. Разнесете го по тестото за пицата. Поръсете със зехтина. След това подредете пилешкото месо равномерно по тестото заедно с другото авокадо, нарязано на кубчета. Покрийте с настърганото синьо сирене и поръсете с червения пипер. Декорирайте с маслините.
Печете в загрятата фурна за около 10 минути или докато сиренето се разтопи.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 Сатъра на Хана
10:09 20.01.2021
2 Абракадабра
Ако ще е тестено, по-добре топла баница, но не и пица с авокадо.
10:32 20.01.2021
3 Този коментар е премахнат от модератор.
4 Шантонерката
10:56 20.01.2021
5 Лора
12:20 20.01.2021