Необходими продукти:
400 г филе хек
1 домат
4 с.л. заквасена сметана
3 скилидки чесън
1 стрък мащерка
3 - 4 стръка пресен чесън
магданоз
копър
2 кисели краставички
3 картофа
сол - на вкус
2 с.л. масло
Начин на приготвяне:
Направете на домата 4 разреза на кръст. Пригответе си купа с гореща вода и поставете в нея домата за няколко минути. След 2-3 минути го извадете и прехвърлете в студена вода. След това обелете домата.
Нарежете на ситно скилидките чесън. Сложете го в дълбока купа заедно със заквасената сметана и нарязаните зелен лук, магданоз и копър.
Нарежете беления домат на малки кубчета и го добавете към всички останали съставки в купата заедно с киселите краставички, които са също нарязани на ситни кубчета.
Картофите белите и нарязвате на тънки колелца.
Пригответе си съда, в който ще печете рибата. Първо изсипете 2 супени лъжици масло и подредете картофите.
Филето от хек намажете с масло, осолено само от едната страна.
Разбъркайте внимателно соса със заквасена сметана и покрийте цялата повърхност на филето от хек.
Загрейте фурната до 200 градуса и печете 20-25 минути.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 Лора
17:02 27.02.2021