ФАКТИ.БГ

Рецепта на деня: Солени еклери с кашкавал

Идеални за закуска или за предястие

Публикувана: 2 Март, 2021 10:05
2 КОМЕНТАРА | ВИДЯНА 1743
Рецепта на деня: Солени еклери с кашкавал
Снимкa: Shutterstock
ШРИФТ ПЕЧАТ
Вашата оценка:
Оценка 0 от 0 гласа.

Необходими продукти:

250 мл. вода

80 гр. масло

150 гр. брашно

4 яйца

1 жълтък за намазване

Щипка сол

Черен пипер

150 гр. рендосан кашкавал

Чубрица и ленено семе за поръсване

Начин на приготвяне:

Включете фурната на 220 °С.

В тенджера сложете водата, маслото, солта и черния пипер. След като заври, отдръпнете от котлона и изсипете брашното.

Бъркайте интензивно с лъжица, докато получите еднородна смес. Върнете на котлона и продължавайте да бъркате за още една минута. Отдръпнете от котлона, сложете едно яйце и разбийте с миксера.

Добавете следващото яйце и пак разбийте и така с четирите яйца.

Изсипете кашкавала. Пуснете отново миксера.

В тава, върху хартия за печене с ч.л. взимайте от сместа и оформяйте топчета в тавата. Намажете с разбит в малко вода жълтък и намажете топчетата. Отгоре поръсете чубрица, ленено семе или сусам. Печете 20 мин. Извадете от фурната и сложете върху решетка да се охладят, пише Lunchbox.eu.

Поставете оценка на статията:
Оценка 0 от 0 гласа.

Въвеждане на коментар към статията
Име :


Напишете кода от картинката
Визуална кептча
Коментар:
Коментари към статията
Хермес
1 Отговор
Трудна рецепта, но ги обожавам, солен вариант, не знаех че има, кое е трудното, енергичото и майсторско бъркане на тестото, за да се отдели от съда...!?

Оценка:
-0 +1

2
Този коментар е премахнат от модератор.
ФАКТИ.БГ не толерира обидни коментари и спам. Некоректни коментари ще бъдат изтривани. Такива са тези, които съдържат нецензурни изрази, лични обиди и нападки, заплахи; нямат връзка с темата или са написани изцяло на език, различен от български. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg ще бъдат премахнати.