Необходими продукти:
• 2 глави лук
• 1/2 ч.ч. ориз
• 4-5 бр. картофи
• 1/2 ч.ч. настъргани домати
• 3-4 бр. домати
• 4-5 скилидки чесън
• 2-3 с.л. оцет
• свинска мас или олио
• черен пипер
• червен пипер
• магданоз
Начин на приготвяне:
Лукът се нарязва на полумесеци и се задушава. Прибавят се оризът, сол, черен пипер и магданоз и се сваля от огъня. Картофите и доматите се нарязват на тънки филийки.
В глинен гювеч се слага мазнина и се редят: картофи, червен пипер, домати, ориз, домати, картофи, мазнина. Залива се с настърганите домати, счуканият чесън с оцета и 2 ч.ч. вода и се пече захлупено.
Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 23 гласа.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 Михал
16:24 01.04.2021
2 123
17:53 01.04.2021
3 Бачо Киро
17:57 01.04.2021
4 Клеопатра
06:27 02.04.2021